Oamenii care conduc destinele Bistriţei îşi ţin nevestele angajate la Stat. Soţiile au locul de muncă asigurat în diverse instituţii, iar indiferent cine vine la putere, doamnele rămân pe poziţie.

În unele cazuri, ambii soţi sunt angajaţi ai aceleiaşi instituţii. Primăria Bistriţa pare a fi cel mai relaxant cuibuşor, dar sunt şi alte instituţii publice unde s-au aciuat nevestele cu influenţă locală.

 

 

Iată ce servicii prestează şi ce salarii încasează câteva dintre doamnele ce stau în umbra bărbaţilor cu putere din judeţ.

 

VIP-urile din palatul Administrativ

 

Voichiţa Virginia Moldovan – soţia preşedintelui CJ este inspector la Camera de Conturi. A fost angajată la DistriGaz şi acum încasează un salariu de 51.650 de lei. Este auditor public extern şi deţine un Audi A4. Ascensiune fulminantă a soţiei preşedintelui CJ, în mandatul în care acesta era deputat PSD.

Reli Suciu – soția deputatului Daniel Suciu este angajata Consiliului Județean încă din 2008. A luat o pauză și a intrat în  concediu de maternitate, dar de curând și-a reluat postul călduț din administrația județului. În mandatul lui Liviu Rusu a fost acuzată că a dat din casă și îi livra soțului informații prețioase din interiorul Consiliului Județean.

Mihaela Dobra, nevasta deputatului Dorin Dobra, a avut un traseu sinuos şi în 2009 s-a transferat de nevoie de la Prefectură la Primăria Bistriţa imediat ce PDL a câştigat şefia judeţului. A fost secretara secretarei Floarea Gaftone. Mihaela Dobra, soţia parlamentarului liberal s-a transferat înapoi la Prefectură de îndată ce s-a schimbat puterea. Mihaela Dobra încasează aproape 3.000 de lei pe lună. În 2012 a mai umflat 70.000 de lei din indemnizaţii la alegerile parlamentare, locale.

Prefectul Ţintean are grijă de familie şi Camelia, fiica sa, are parte numai de posturi călduţe. Aceasta a lucrat la Prefectură, dar a fost expediată de PDL-işti prin 2009. Ulterior s-a transferat la Camera Agricolă din cadrul Primăriei Bistriţa şi apoi a ajuns la ADRP, Agenţia de Dezvoltare Rurală şi Pescuit Bistriţa-Năsăud. Fata prefectului este eterna favorită la postul de director al instituţiei.

Soţia subprefectului Ovidiu Frenţ lucrează la Trezorerie şi are un salariu de 7.500 de lei anual. Frenţ a încasat anual 35.000 de lei ca subprefect, dar şi-a completat veniturile cu încă 10.000 lei, remuneraţia de director al SCM Progresul, pe anul fiscal 2012.

Mihaela Ţărmure e consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean (compartimentul fonduri structurale), cu un salariu de 30.000 de lei pe an. Soţia lui Gavril Ţărmure e membru în Societatea de Concerte, entitate care primea finanţare din partea primăriei, cu votul soţului. Ţărmure s-a ales cu o cercetare din partea Agenţiei Naţionale de Integritate pentru activităţile prestate de Societatea de Concerte cu bani publici. Familia Ţărmure are tablouri de 60.000 de euro, colecţionate în ultimii 30 de ani.

Eugenia Pugna, soţia lui Alexandru Pugna, vicepreşedintele CJ, e angajată la Finanţe. Eugenia Pugna s-a angajat la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din anul 2009 (an în care a încasat ajutor de şomaj) şi acum este expert în cadrul instituţiei, cu un venit anual de aproximativ 20.000 de lei. Cu toate că instituţia a suferit mari transformări şi s-a reorganizat, soţia vicepreşedintelui PSD a scăpat de jihadul din administraţie.

Soţia lui Vasile Negruşeri e director executiv la AJOFM şi încasează 35.000 de lei, anual. Chiar dacă s-a schimbat puterea, soţia fostului manager al judeţului rămâne pe poziţie, cu un post călduţ la Stat. Dovada clară că între politicieni nu există răzbunări la capitolul neveste.

 

Primăria Bistriţa, un cuibuşor călduţ al nevestelor de V.I.P-uri

 

Mihaela Popescu, soţia lui Dorin Popescu vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, lucrează la Primăria Bistriţa şi încasează 17.000 de lei anual. Venitul se rotunjeşte cu aproximativ 15.000 de lei pe an, sumă ce reprezintă dobânda unui depozit de 170.000 de lei, deschis la Banca Românească în 2012. Din postura de vicepreşedinte al CJ, Dorin Popescu încasează aproximativ 3.000 de lei pe lună.

Mihaela Curteanu, soţia fostului secretar de stat din Ministerul Dezvoltării, e angajată la Primăria Bistriţa. E inspector de specialitate şi încasează aproximativ 20.000 de lei pe an. Soţul său, Eugen Curteanu, a vrut să fie senator de Bistriţa, dar după ce a pierdut bătălia s-a angajat jurist la A.N.R.S.C. – Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice.

Roxana Seserman, soţia consilierului local Alin Seserman (PDL), are un job călduţ şi este angajată la APIA. Încasează anual aproximativ 23.000 de lei. Împreună cu Mihaela Curteanu, s-a implicat în campania soţilor pentru Parlamentul României.

Maria Ana Peteleu – soţia viceprimarului liberal e angajată în cadrul Primăriei Bistriţa. Are 15.600 de lei venit anual, faţă de 30.000 de lei, salariul anual al soţului viceprimar. Familia Peteleu deţine un A.N.L., unde este domiciliat fiul acestora, fost jucător al Gloriei Bistriţa.

Rodica Marina este angajată la Primăria Bistriţa, soţia lui Vasile, director executiv la Patrimoniu. El are cam 33.000 de lei pe an, ea cam 20.000 de lei pe an. O altă familie de succes care prestează în cadrul Primăriei Bistriţa şi până acum a rezistat eroic în mandatele a doi primari.

Delia Creţiu, soţia directorului DSP, e inspector la primărie şi  încasează 15.000 de lei anual. Venit modest faţă de 40.000 de lei anual cât ia soţul, angajat în cadrul aceleiaşi instituţii, şef al DSP atât pe vremea lui Vasile Moldovan cât şi în mandatele lui Creţu.

 

Soţiile cu influenţă au locurile de muncă la Stat şi cu fiecare an de experienţă acumulată cresc în valoare şi implicit, salariul creşte. Indiferent cine vine la putere, acordul tacit al politicienilor locali funcţionează perfect şi…  de neveste nu se atinge nimeni… nici stânga şi nici dreapta politică…

 

Cosmin Botezat

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.