Un tânăr din Feldru a fost căutat de autoritățile austriece pentru furt! Polițiștii bistrițeni l-au găsit și va fi trimis la judecată. Vezi despre cine este vorba

367

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat un tânăr de 24 de ani, din Feldru, care era urmărit internațional.

Este vorba despre Emiluț Georgică Vid, pe numele căruia, autoritățile judiciare austriece au emis un mandat european de arestare, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de furt calificat, pe teritoriul Austriei.

 

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore și a fost prezentat, vineri, Curții de Apel Cluj, care a admis cererea autorităților austriece. Există însă o condiție pentru predarea românului, și anume ca în cazul în care acesta va fi condamnat de instanțele austriece la o pedeapsă cu închisoarea, el să fie transferat în România pentru executarea condamnării.

Admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Austria cu privire la executarea mandatului european de arestare cu privire la persoana solicitată V E G, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt prin efracţie şi tentativă la furt prin efracţie, prev. de art. 127, art. 129 alin. 1 cifra 1 şi alin. 2, art. 15 din C.pen. austriac, şi în consecinţă:

În baza art.103 alin. 10 din Legea nr.302/2004 dispune arestarea în vederea predării a persoanei solicitate V E G, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 20 aprilie 2018 şi până în data de 19 mai 2018, inclusiv şi dispune predarea acestuia către autorităţile judiciare din Austria.

Dispune emiterea mandatului de arestare a persoanei solicitate conform art.103 alin.13 din Legea nr.302/2004.

În baza art.103 alin.6 din Legea nr.302/2004 constată că persoana solicitată nu a renunţat la regula specialităţii conferită de art.115 din Legea 302/2004 şi că nu a consimţit la predarea sa autorităţilor solicitante. Cetăţeanul român este predat cu condiţia ca, în cazul în care, după  rejudecarea cauzei, se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate faţă de acesta, să fie transferat în România pentru executarea pedepsei„, a decis instanța Curții de Apel Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here