Daniel Iancu, cunoscut istoric, cercetător și scriitor din Deva, a împărtășit o întâmplare amuzantă despre cum a fost reclamat de vecinii săi pentru numărul excesiv de cărți pe care le deține în locuință. Vecinii au exprimat temeri că blocul lor ar putea să se prăbușească din cauza greutății cărților.

Într-un bloc din centrul Devei, locuiește Daniel Iancu, un cunoscut istoric și scriitor. Acesta a relatat că vecinii săi s-au adresat cu îngrijorare asociației de proprietari, reclamându-l pentru că deține în casă prea multe cărți, iar greutatea acestora ar putea duce la prăbușirea blocului.

„Am fost reclamat de către vecini, la Asociația de proprietari, că am prea multe cărți… și s-ar putea prăbuși blocul din cauza cărților mele”, a scris Daniel Iancu pe Facebook.

Postarea sa a generat o serie de reacții, moment în care scriitorul a trebuit să sublinieze că nu este vorba de vreo glumă.

„Ar fi amuzant dacă nu ar fi adevărat”, a scris Daniel Iancu într-un răspuns la un comentariu.

Reacțiile internauților au variat:

„Zi-le că ai și niște teancuri de reviste”,

„Păi da, că tu ai și frații Karamazov și Ilf și Petrov (și Ilfov). Nuna frații Karamazov au 200 de kile. Mno, plus toată istoria aia pe care o ai prin sertare. Normal că și io te-aș reclama, la Vatican chiar”,

„Vezi, dacă aveai o pivniță cu vinuri, nu te reclama nimeni. Ba chiar erai prietenul lor cel mai bun”,

„Cin’ te pune să citești atâta?! Oamenii au dureri de cap de la atâta citit de contoare și tu citești cărți?!”, sunt doar câteva din reacțiile internauților la postarea lui Daniel Iancu.

Daniel Iancu, în vârstă de 50 de ani, lucrează la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva. Este absolvent al Facultății de Istorie-Arheologie, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. El este autorul mai multor volume de istorie și reportaje.

În octombrie 2022, a primit din partea președintelui României, Klaus Iohannis, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită unor personalități și instituții din domeniul cultural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.