La un an după ce a fost prins cu 200 de kilograme de marijuana în camion, droguri ascunse printre pepeni și piersici, aduse din Spania, un român a fost condamnat de un tribunal din Bavaria la patru ani de închisoare.

Acesta a beneficiat de clemența judecătorilor deoarece a colaborat cu poliția din Berg și au mai fost prinși trei complici și liderii bandei traficanților de droguri, cetățeni germani. Gruparea este acuzată că a traficat o tonă de marijuana în camioanele care transportau legume și fructe.

Potrivit publicației ziarulromanesc.de, românul a beneficiat și în închisoare de protecția autorităților. În urma presiunilor făcute de șefii bandei de traficanți asupra lui și a familiei, acesta a fost transferat la o altă închisoare.

Procesul celor doi șefi ai bandei începe în luna august. Avocații acestora au tot amânat prezentarea lor în fața judecătorilor deoarece nu au suficiente probe pentru a le asigura apărarea.

Pe lângă drogurile aduse din afara țării, autoritățile germane au de-a face și cu plantațiile ilegale de marijuana de pe teritoriul țării.

Un bărbat care făcea un zbor de agrement cu balonul deasupra orașului Rostock a survolat o rezervație naturală în mijlocul căreia a observat o plantație de marijuana. A anunțat Poliția locală.

Polițiștii germani au descoperit, în apropiere de Freiburg, alte zece kilograme de marijuana în valizele a doi români care se întorceau cu autocarul din Barcelona și mergeau la Praga. Captura a fost posibilă datorită câinilor dresați special pentru depistarea drogurilor. Cei doi români, un bărbat de de 30 de ani și o femeie de 19 ani, au fost arestați și predați autorităților din Stuttgard.

Citește: Vezi în ce stat european se poate cumpăra legal marijuana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here