Un tânăr român a fost arestat după ce a agresat-o sexual pe jurnalista Isa Balado, în timp ce aceasta era într-un interviu în direct, pentru programul Cuatro „En boca de todos”. Totul s-a petrecut în această după-amiază, în vecinătatea Plaza Tirso de Molina din Madrid. 

Polițiștii l-au arestat pe bărbat imediat după ce jurnalista Isa Balado a cerut ajutorul. După cum s-a putut vedea în direct, tânărul, de naționalitate română, s-a apropiat de jurnalistă și i-a atins fundul în timp ce a întrebat-o la ce canal de televiziune a lucrat. Bărbatul a rămas alături în timp ce Balado și-a continuat munca, scrie stiridiaspora.ro.

Videoclipul a devenit imediat viral pe rețeaua de socializare. „Ceea ce până acum era ‘normal’ nu mai este normal. #SeAcabó este strigătul ţării noastre de a garanta dreptul la libertate sexuală al tuturor femeilor (…). Numai da înseamnă da”, a scris tânăra.

Primul care a reacționat la atac a fost, în direct, prezentatorul „En boca de todos”, Nacho Abad: „Oricât de mult vrei să întrebi de la ce canal suntem, chiar trebuie să mă atingi în fund? Fac un spectacol live și muncesc”.

„Ti-am atins fundul? Scuze. Nu am vrut să-ți ating fundul”, a răspuns tânărul român, care a atins apoi părul tinerei și a plecat.

„Tupeul cu care acţionează agresorii, chiar şi la televizor,  trebuie să se încheie”

„Îți faci treaba așa de bine cum știi și un idiot vine care îți atinge fundul în direct fără drept. Sincer, mă enervează”, a spus Nacho Abad.

Delegatul Guvernului împotriva violenței de gen, Victoria Rosell, și-a transmis și ea sprijinul lui Balado și a lansat o petiție.

„Data viitoare, în loc să o forțeze să se confrunte cu agresorul, cu riscul evident de a suferi o altă atingere, sau ceva mai rău, oprește-te să-l identifici și să-l poți raporta”, a scris Victoria Rosell pe rețeaua de socializare X.

„Tupeul cu care acţionează agresorii, chiar şi la televizor, trebuie să se încheie”, a publicat secretarul de stat pentru Egalitate şi Împotriva Violenţei de Gen, Angela Rodriguez.

Colegii lui Balado și-au arătat și ei indignați: „Muncești, trăiești, vine un bărbat și îți atinge fundul. Ei se concentrează pe asta”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.