Vasile Maternik, este un profesor de sport din Șanț care a fost acuzat de mai multe ori că ar fi lovit elevii.  Părintele unui copil pe care l-a agresat, l-a băgat în spital pe dascăl. Iar acesta s-a ales cu mâna ruptă.

In luna februarie, acesta ar fi tras de păr o elevă din clasa a VII-a chiar pe holurile unității de învățământ și l-ar fi lovit cu piciorul în fund pe un băiețel, chiar de față cu alte două colege profesoare.

Atunci, părinții fetei de 13 ani au depus o plângere penală împotriva profesorului Vasile Maternik. În ciuda dovezilor clare ale comportamentului deviant al profesorului și a antecedentelor avute, acesta a continuat să predea.

Exasperat de faptul că justiția și Inspectoratul Școlar nu face nimic pentru a-l pedepsi pe profesorul bătăuș, părintele unui elev agresat l-a luat la bătaie. Se pare că acesta l-ar fi așteptat în fața școlii și l-ar fi întrebat dacă el este profesorul bătăuș.

Maternik a recunoscut că el este, iar părintele l-a provocat la o luptă, câștigător fiind părintele, care l-a băgat pe profesor din două mișcări în spital.

Părintele ar fi fost și cel care a chemat ambulanța care să-i acorde dascălului îngrijiri medicale. Acesta le-ar fi spus celor de la ambulanță că l-a lăsat lat pe profesorul bătăuș.

„A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 21 septembrie, cu fractură de humerus. Bărbatul nu a necesitat internare și a fost lăsat la domiciliu”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Mihaela Mastan.

Practic, părintele nervos i-a rupt mâna profesorului de sport. Dascălul și-a scos un certificat medico-legal, care atestă faptul că ar avea nevoie de mai bine de o lună și jumătate de îngrijiri medicale.

A doua zi, acesta a depus o plângere la poliție împotriva părintelui care l-a agresat. Potrivit reprezentanților IPJ BN, Maternik a fost agresat de un bărbat de 35 de ani din Șanț, pe numele căruia s-a întocmit un dosar penal pentru loviri și alte violențe, potivit bistriteanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.