Un polițist a împușcat din greșeală o femeie care traversa strada

982

Incident deosebit de grav! Un polițist a împușcat în cap o femeie care traversa strada, în timp ce se afla în misiune și urmărea o mașină în care se aflau persoane care au ignorat semnalele poliției. Omul legii a tras un foc de avertisment, însă a împușcat în cap o femeie care traversa strada regulamentar.

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic.

Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor și și-a continuat deplasarea.

Din acest motiv, polițiștii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn polițiștilor din cadrul Sectiei de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești, întrucât se îndrepta în direcția respectivă.

Ulterior, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești au depistat în trafic, pe raza localității Aluniș, autoturismul în cauză, efectuând și ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s- a conformat.

Având în vedere cele precizate, un polițist din cadrul secției respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză.

În urma uzului de armă, un glonț a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniș, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, polițiștii Secției Rurală de Poliție nr. 6 Brâncovenești au abandonat urmărirea autoturismului în cauză și acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost oprit în localitatea Răstolița, iar conducătorul auto a fost identificat, fiind aplicate măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetari pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului.

1 COMENTARIU

 1. Nu va mirati ! In Romania, la ora actuala, agentii de politie si de jandarmerie, pe langa faptul ca au un armament de tot ca.ca.tul ( majoritatea acea „prastie ” Carpati ) fac trageri cu armamentul din dotare cu cate 3 ( trei ) cartuse , odata pe semestru si vesnic, la o tinta „vaca ” si fixa pusa la 25 de metri in poligon .
  Nu au nici un antrenament in urmarirea infractorilor si nici o procedura expre facuta de ” maimarii ” acestora care si ei ” ie multi fara scoala in domeniu ” … angajati ” pe direct inainte ” cu pile si interese politice , fiind condusi de civili care ” n-au ei nici o treaba ” !
  Greu de spus ce si cum sa faci, cand un anume infractor fuge si nu se supune la somatii si faptul ca prin neoprire si nesupunere legea nu da voie sa fie interpretat faptul ca fiind ” infractiune „si nicidecum contraventie de „neoprire le control „si fata de care legea rutiera prevede doar amenda si suspendarea permisului de conducere ( daca-l are ) nicidecum ” uzul de arma ” .
  In acest caz, l-au putut identifica imediat ptr ca avea masina inmatriculata, dar daca avea numere false… ” mai pupa-i urma „… Faci uz de o arma de ca.cat impusti pe cine nu trebuie, iar daca nu faci… te pedepsesc sefii ca esti neputincios si nu ti-ai facut treaba …
  Dupa parerea mea , oricum, uzul de arma nu trebuia efectuat in acest caz si acolo … si organele de forta publica , in exercitarea sarcinilor legale de serviciu nu trebuie sa se ia dupa bucurestenii care fac uz prostesc de arma pentru orice si mai ales in publicul care poate cadea victima faradelegii altora , asa precum in acest caz .
  Am impresia ca prea se uita la filmele de prost gust facute de americanii care trag cu arma in public intr-o veselie ei care de fapt sunt doar filmari ” fara glontze „( cu gloante oarbe ) … si nataraii de la noi, se iau dupa aia, nesocotind si negandind la ce pericole se expun prin astfel de uz de arma prostesc facut .
  Sa dea bunul Dumnezeu sa scape biata femeie- victima nevinovata, dar oricum bine nu va mai fi… si nataraul de plitzai, cu toata experienta lui si intentia buna pe care a avut-o… VA PLATI ACEASTA NAROZIE SI PENAL SI MATERIAL .
  De exemplu la Bistrita, de pregatirea militara in poligoanele de tragere a politailor, se facea ( ca acuma este iesit la pensie si in locul lui este altul ca si el ) de catre un forbalist… angajat cu pile de catre socra-so care a fost medic militar la politie… si va dati seama ce trageri cu armamentul din dotare si ce pregatire militara facea „ala „cu toata lumea … si cati alti „incalificati „sunt incadrati in astfel de functii ” … in Romania … ptr ca efectiv nu se acorda absolut deloc nici o importantza acestei categorii de pregatire militara a politistilor, jandarmilor sau altor categorii de militari ori „militarizati ” din fortza publica a statului …
  Ba am mai aflat inca o „narozie „si anume faptul ca Politia ( locala si nationala ) nemaifiind militari, nu mai au voie sa foloseasca politgoanele militare si ca sunt dusi la politgoanele civile particulare, contracost , unde ” instructori in poligoane „sunt niste civili … care au urmat ei un curs de 80 de ore la o ” scoala tot privata de instrctori de tir sau in pligoane de tragere civile ” si care aia conduc cica … sedintele de tragere cu pistolul, nelasandu-i sa conduca sefii acestor structuri, ptr ca ie poligon civil, privat si ei raspund chipurile de tot ceea ce se intampla acolo, nicidecum conducatorul militar al celor care efectueaza tragerile .
  Maaaa… nu stiu… am senzatia ca suntem la ” filmele cu prosti ” in aceasta tzara… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here