Un om de afaceri care pregătește un bloc în zona Zăvoaie a băgat un tânăr în spital

1837

Doru Ciocan, un om de afaceri care pregătește un important proiect imobiliar în zona Zăvoaie, a băgat în spital, săptămâna trecută, un tânăr care traversa strada pe trecerea de pietoni. Acesta a intrat cu viteză într-un sens giratoriu și l-a luat în plin pe tânăr. Se bănuiește că acesta participa la o întrecere cu un alt șofer, care l-a evitat pe pieton în ultima clipă.

 

Un accident de circulație a avut loc săptămâna trecută, în data de 29 ianuarie, pe Bulevardul Republicii. Un autoturism care circula cu viteză dinspre Inspectoratul Școlar spre Poliție a intrat cu viteză în sensul giratoriu de la Prefectură și a evitat în ultima clipă un tânăr de 19 ani, care traversa strada pe trecerea de pietoni.

Șoferul a pierdut controlul volanului, după ce l-a evitat pe tânăr și s-a oprit într-un copac ce desparte sensurile de circulație. Acesta a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale autoturismului, având nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru a se elibera.

Câteva secunde după, un alt autoturism care a intrat și el cu viteză în sensul giratoriu l-a luat în plin pe pieton.

Atât pietonul lovit de mașină, cât și șoferul primului autoturism care s-a oprit în copac au ajuns la spital. În starea cea mai gravă, se pare, s-a aflat șoferul autoturismului intrat în copac.

Singurul care a scăpat fără nicio zgârietură, doar cu daune de câteva mii de euro este șoferul autoturismului care a lovit pietonul. Daunele au fost create tocmai de pietonul pe care l-a lovit.

„Am găsit două victime conștiente, din accident rutier: un pieton cu un traumatism cranio-cerebral și politraumatism la nivelul membrului inferior stâng, un conducător auto cu un traumatism de coapsă dreaptă. Cei doi erau stabili hemodinamic și respirator”, transmiteau reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

Nu este prima dată când în zona respectivă au loc accidente de circulație. Atât 1 decembrie, cât și Bulevardul Republicii reprezintă pentru mulți șoferi teribiliști zone propice pentru  „liniuțe”, în timpul nopții, în ciuda numărului mare de sensuri giratorii și a trecerilor de pietoni.

Cele două autoturisme implicate în accident sunt noi, modele de Audi care costă câteva zeci de mii de euro. O cameră a Primăriei Bistrița a surprins ambele accidente.

 

Un tânăr investitor se afla la volanul mașinii

 

Aceeași cameră surprinde încă un fapt cel puțin interesant. Potrivit specialiștilor, e foarte posibil ca cei doi șoferi să se fi întrecut prin mijlocul orașului, dată fiind distanța mică dintre ele, dar și viteza mare.

La volanul celei de-a doua mașini care a luat în plin tânărul de 19 ani se afla un alt tânăr de 31 de ani. Este nimeni altul decât Doru Ciocan, un tânăr om de afaceri, care pregătește un ansamblu rezidențial în zona Zăvoaie, alături de un social-democrat și un liberal.

Acesta s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cei doi șoferi au fost testați cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Luat la întrebări de polițiști și de jurnaliștii, Doru Ciocan a spus că nu și-a dat seama că a dat peste un om.

Doru Ciocan s-a asociat pentru acest proiect imobiliar cu consilierul municipal PSD Andrei Kozuk, dar și cu liberalul Gavrilă Urs. Omul de afaceri și-a început cariera în Comelf, după care și-a făcut o firmă alături de fratele său, și el fost angajat al Comelf.

Firma în cauză se numește Doral Steel SRL și a fost înființată în anul 2008, chiar pe vremea când încă lucra în Comelf. Aceasta are ca domeniu de activitate transporturi rutiere de mărfuri.

Deși a fost înființată în 2008, aceasta a fost inactivă în primii ani, reluându-și activitatea în anul 2013. În anul 2016, firma avea doar trei angajați.

Cu toate acestea, pentru anul 2015, Doral Steel SRL a raportat o cifră de afaceri de două milioane de lei. Profitul raportat este și el important, ajungând la 321.012 lei.

Potrivit unui material despre omul de afaceri publicat de observatorbn.ro, în 2013, acesta a achiziționat primul ansamblu cap tractor + trailer, cu care a început să facă transporturi agabaritice internaționale.

În 2017, firma avea 6 angajați și organiza transporturi agabaritice și speciale cu trei ansambluri cap tractor + trailer/remorcă.

„Am organizat transporturi internaționale speciale ca și gabarit și/sau greutate atât în estul Europei ( România, Bulgaria, Ungaria, Cehia) înspre vestul Europei (Franța, Germania, Anglia Italia) sau extra comunitare (Turcia – România, România – Norvegia)”, a declarat pentru observatorbn.ro, Doru Ciocan.

Culmea, acesta a ajuns să lucreze tocmai cu Comelf, cei care l-au format. Pentru cei de la Comelf, Doru Ciocan a transportat piese inclusiv în Franța.

 

Ansamblu rezidențial cu 27 de apartamente în Zăvoaie

 

Cei trei pregătesc un proiect imobiliar pe strada Mălinului, nr. 11-11A. Acolo vor ridica un bloc cu 27 de apartamente. Întreg complexul se va întinde pe 1.500 de metri pătrați.

Potrivit proiectului depus la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului, este vorba despre un imobil D+P+5E+R, cu destinația de locuințe colective. Blocul va avea 5 etaje, ultimul fiind retras.

Blocul ar urma să aibă și alei pietonale, dar și auto, parcare și spații verzi. Parcarea va fi compusă din 16 bistrița de parcare supraterane și 9 subterane, la demisolul clădirii. Investitorii au dedicate 455 de mp pentru a amenaja un loc de joacă pentru copii.

Culmea este faptul că zona unde se va ridica acest bloc este una rezidențială, cu case cu maxim două etaje. Surse Gazeta de Bistrița spun că Gavrilă Urs, unul dintre investitori are intrare la Primăria Bistrița, iar autorizațiile de construire nu reprezintă o problemă.

Nu ar fi prima dată când Primăria Bistrița girează pentru clădiri care nu respectă limitele de înălțime. Unele astfel de autorizații și aprobări ale Primăriei Bistrița și Consiliului Local au atras și procese.

Dacă Doru Ciocan și Andrei Kozuk sunt noi într-ale construcțiilor, Gavrilă Urs dezvoltă astfel de proiecte imobiliare de ani buni. Acesta a ridicat mai multe clădiri, toate cu locuințe colective, în apropierea orașului.

 

Andreea Moldovan

1 COMENTARIU

  1. ACUMA… NU LE MAI ZICE ” SMARDOI”… SAU „SMECHERI”… CI LE ZICE … ” OAMENI DE AFACERI”… CARE BINE-NTEES CA INCEARCA PE TOATE CAILE POSIBILE SA ELIDEZE LEGEA FEL SI CHIP, CA SA POATA OBTINE PTR EI ( EXCLUSIV, NU VA FACETI ALTE VISE ) PROFITURI CAT MAI MARI SI SA PACALEASCA STATUL FEL SI CHIP. Toti astia ati vazut ce comportament au , fiecare cu „specificul ” sau … de … ” oameni de afaceri ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here