Procurorii germani au acuzat un ofițer din cadrul agenției de achiziții militare de încercare de a transmite informații secrete serviciilor secrete ruse, a anunțat marți procuratura federală într-un comunicat, conform relatărilor Rador Radio România.

Ofițerul german, identificat doar ca Thomas H. de către procuratură, se află în arest din luna august. El este învinuit că, din proprie inițiativă, a contactat în mod repetat consulatul Rusiei de la Bonn și ambasada din Berlin începând din mai anul trecut, oferindu-și cooperarea.

Germania, unul dintre cei mai mari furnizori de echipament militar pentru Ucraina, este o țintă majoră a operațiunilor de spionaj rusești, care s-au intensificat după invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022, au avertizat autoritățile.

Conform procuraturii federale, Thomas H. a predat o dată informațiile obținute în timpul activității sale, cu intenția ca acestea să fie transmise unui serviciu de informații rus. A fost arestat la Koblenz, sediul agenției de achiziții publice din vestul Germaniei, iar locuința și locul de muncă i-au fost percheziționate. În comunicatul procuraturii, nu a fost specificată natura informațiilor pe care a încercat să le transmită Moscovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.