Fostul preşedinte mexican Peña Nieto ar fi acceptat mită în valoare de 100 de milioane dolari de la celebrul lord al drogurilor Joaquin „El Chapo” Guzman, liderul cartelului Sinaloa, potrivit declaraţiilor făcute de un martor în faţa judecătorilor americani, informează postul BBC News.

Alex Cifuentes, care afirmă că a fost un apropiat al lui Guzman timp de mai mulţi ani, a mărturisit că le-a spus autorităţilor despre această mită încă din anul 2016.

Procesul împotriva lui Guzman are loc la un tribunal federal din Brooklyn, în condiţii de maximă securitate. Acesta este acuzat de conducerea unei organizaţii criminale care se ocupa cu traficul de droguri.

Potrivit rechizitoriului, Guzman şi alţi membri ai cartelului Sinaloa sunt acuzaţi de implicare şi în numeroase asasinate, răpiri şi acte de tortură.

Peña Nieto încă nu a răspuns acestor acuzaţii, însă anterior a negat în mod categoric toate acuzaţiile de corupţie apărute în cursul procesului lui Guzman.

Avocatul lui Guzman, Jeffrey Lichtman, a afirmat că adevăratul lider al cartelului Sinaloa este Ismael „El Mayo” Zambada, care ar fi scăpat de închisoare prin mituirea „întregului” guvern mexican, inclusiv a foştilor preşedinţi Peña Nieto şi Felipe Calderóne. Cei doi foşti şefi de stat au respins acuzaţiile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here