Sursa foto: EVZ

Fostul ministru al Apărării, Mircea Dușa, a murit luni, 19 decembrie, la 67 de ani, după o lungă luptă cu cancerul.

Anunţul a fost făcut de Romeo Focşa, preşedintele PSD Harghita, pe grupul de şefi de filială PSD.

„Cu regret vă anunț ca a murit fostul ministru Mircea Dușa!”, a scris Romeo Focşa.

Mircea Duşa avea 67 de ani şi era bolnav de câteva luni.

În vara acestui an, Mircea Dușa a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital, după ce i s-a făcut rău în timpul unei vizite pe care o efectua, alături de secretarul general adjunct al Alianţei Nord Atlantice (NATO), Mircea Geoană, la sediul Batalionului 51 Operaţii Speciale „Vulturii” din Târgu Mureş.

„L-am văzut pe bunul meu prieten, Mircea Duşa, fostul ministru al Apărării, care a fost cu noi în această vizită, ieşind din sala de prezentare. După aceea, domnul rector Azamfirei ne-a informat că a avut un incident medical se pare destul de serios şi am asistat cu toţii la plecarea ambulanţei care l-a dus… Sper eu, din toată inima, să depăşească acest moment greu. Pur şi simplu ne-a luat pe toţi prin surprindere şi îi urăm lui Mircea sănătate şi recuperare grabnică”, declara Geoană.

Mircea Dușa s-a născut la Toplița, jud. Harghita,

Din anul 2012 a fost ministru de Interne în primul guvern Ponta. După data de 21 decembrie 2012 a fost ministrul apărării naționale în guvernele Ponta 2, 3 și 4. Pe 4 noiembrie 2015 prim-ministrul demisionar Victor Ponta a propus ca Dușa să preia conducerea interimară a guvernului. Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat însă propunerea lui Ponta.

Din anul 2001 a fost prefect al județului Harghita, iar în anii 2004 și 2008 a fost ales de deputat de Harghita din partea PSD. În 10 decembrie 2019 a demisionat din funcția de prefect al județului Mureș.

Citește și: Două autoutilitare implicate într-un accident, între Nepos și Rebrișoara! Patru persoane, la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.