Ministerul Energiei îl propune pe Sorin Elisei pentru funcția de membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, conform unui document al companiei. Elisei a fost numit director general în Ministerul Energiei, responsabil cu politici energetice și green deal, începând din luna februarie.

Sorin Elisei și-a început cariera ca jurnalist și a lucrat ulterior pentru firmele controlate de controversatul om de afaceri Bogdan Buzăianu, cunoscut sub numele de „băiatul deștept” din energie. Mai târziu, Elisei s-a alăturat echipei Deloitte România.

Propunerea Ministerului Energiei pentru numirea lui Sorin Elisei în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom vine în urma vacanței lăsate de Nicolae Havrileț, care a renunțat la mandat în luna februarie, până la data de 28 aprilie 2025. Această propunere va fi discutată în Adunarea Generală a Acționarilor din 24 aprilie.

Sorin Elisei, conform CV-ului său, are studii în domeniul jurnalismului și comunicării. Între 2007 și 2014, a lucrat pentru Energy Holding și EHOL Distribution, companii controlate de Bogdan Buzăianu, unde a deținut funcția de director de operații și tranzacții furnizare energie electrică, precum și alte poziții în Consiliul de Administrație.

Ulterior, în 2016, s-a alăturat echipei Deloitte ca director de consultanță în Managementul Riscului. Din februarie 2024, ocupă poziția de director general în Ministerul Energiei.

În declarația sa de avere, Elisei a menționat doar salariul de la Deloitte, echivalentul a 5.300 de euro pe lună.

Firmele lui Bogdan Buzăianu, pentru care Elisei a lucrat, au fost implicate în contracte cu Hidroelectrica, care au fost stopate odată cu intrarea companiei în insolvență în 2012. Aceste contracte au provocat companiei prejudicii estimate la peste un miliard de euro. Bogdan Buzăianu a fost audiat în 2021 în dosarul Hidroelectrica, în care Elena Udrea a fost acuzată de DNA că ar fi primit sume de bani pentru a interveni în favoarea firmelor lui Buzăianu la factorii de decizie din Ministerul Economiei și Hidroelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.