Un deținut condamnat la 18 ani de închisoare pentru crimă a reușit să evadeze marți, în timp ce era transportat într-o ambulanță la o clinică medicală din Sectorul 2 al Bucureștiului. Individul, MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnat definitiv pentru omor și era clasificat în regim de maximă siguranță. Evadarea a avut loc în jurul orei 15:00, conform anunțului făcut de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Individul se afla sub supravegherea Penitenciarului-Spital București-Rahova.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Capitalei, el se afla în ambulanță pentru a fi transportat la o unitate medicală pentru un control, când a deschis ușa vehiculului și a părăsit locul.

Individul este înalt de 1,80 metri, având o statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, față ovală, ten deschis și păr saten, fiind de asemenea acoperit de multiple tatuaje. În momentul în care a părăsit mijlocul de transport, purta un tricou de culoare închisă cu un desen alb în zona pieptului, o vestă de culoare închisă, pantaloni de trening tot de culoare închisă și adidași albi cu roșu și talpă neagră.

Administrația Penitenciarelor a anunțat că individul este dat în urmărire națională și a fost consemnat la punctele de trecere a frontierei. Cercetările sunt în curs de desfășurare de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracțiunii de evadare.

De asemenea, semnalmentele deținutului au fost transmise structurilor operative din cadrul DGPMB. Autoritățile continuă să desfășoare activități specifice pentru depistarea și reținerea bărbatului.

Surse judiciare au dezvăluit că individul și-a ucis iubita, cetățean german, în 2017, abandonând cadavrul în portbagajul unei mașini, într-o parcare din județul Satu Mare.

Măsuri specifice au fost luate, incluzând alertarea personalului, trimiterea de echipe de căutare și cooperarea cu diverse autorități, cum ar fi Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Poliția Locală Sector 2 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Este important de menționat că părăsirea mijloacelor de transport fără autorizare este asimilată infracțiunii de evadare și se sancționează conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.