Fostul primar al Clujului Sorin Apostu a ratat liberarea condiţionată din Penitenciarul Bistriţa, unde va mai rămâne o bună perioadă de timp. Apostu a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 4 ani şi şase luni de închisoare, în iulie 2014. 

 

În ciuda argumentelor invocate, miercuri, atât de fostul primar al Clujului, cât și de avocata sa,  judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud a decis, după 24 de ore de deliberări, să admită contestaţia DNA formulată la sentinţa pronunţată de Judecătoria Bistriţa în decembrie 2015, prin care Sorin Apostu era liberat condiţionat.

Admite contestaţia formulată de D.N.A.-Serviciul Teritorial Cluj, împotriva Sentinţei penale nr. 2749/2015 pronunţată de Judecătoria Bistriţa la data de 30.12.2015 în dosarul nr. 12087/190/2015, desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza:

-respinge propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Bistriţa privind liberarea condiţionată a condamnatului A.S. şi dispune reexaminarea, de îndată, a situaţiei acestuia în raport de dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2016 din 3 februarie 2016.

Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 25.02.2016″, este decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Ordonanţa de urgenţă nr. 2 din 3 februarie 2016 suspendă beneficiul acordării celor 30 de zile pentru fiecare lucrare scrisă în penitenciar de deţinuţi.

Prin urmare, până când Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Bistriţa va reexamina activitatea depusă de Sorin Apostu în perioada de detenţie scursă din 2014 de când a fost încarcerat, acesta va mai sta câteva luni bune după gratii.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here