Tribunalul Bistrița-Năsăud a admis contestația formulată de omul de afaceri Traian Larionesi cu privire la durata anchetei care le vizează pe Floare Gaftone – secretarul municipiului Bistrița și Monica Pop – arhitectul șef al municipiului Bistrița.

În luna ianuarie, Traian Larionesi a contestat la Tribunalul Bistrița-Năsăud durata anchetei în dosarul în care șase angajați ai Primăriei Bistrița, respectiv Floare Gaftone, Monica Pop, Monica Szucs, Sabina Malaicu, Ștefan Tamaș și Dumitru Cincea, sunt cercetați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud într-un dosar de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fals intelectual.

După o scurtă „dispută” între Tribunalul Bistrița-Năsăud și Judecătoria Bistrița cu privire la competența instanței care trebuie să judece contestația, Curtea de Apel Cluj a decis că tribunalul trebuie să dea un verdict în această cauză. Iar la finele lunii trecute, instanța s-a pronunțat și a admis contestația lui Larionesi, stabilind un termen de maxim 10 luni în care procurorii trebuie să finalizeze ancheta.

„În baza art. 488 ind. 6 alin. 1 Cod procedură penală admite contestaţia privind durata procesului penal formulată în dosarul de urmărire penală nr. 89/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, de către contestatorul L. T.

Fixează un termen de 10 luni de la data prezentei pentru soluţionarea cauzei penale menţionate mai sus conform art. 327 Cod procedură penală, termen în care o nouă contestație privind durata procesului penal nu mai poate fi formulată. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată conf.art.405 alin.1 teza finală Cod procedură penală azi, 22.03.2024″, este soluția pe scurt a Tribunalului Bistrița-Năsăud.

CITEȘTE ȘI:

3 COMENTARII

 1. Stați liniștiți că în dosarele de corupție se dau clasări ,no acuma ,, treabă,,pe procuror să găsească ,,motivele,, clasării
  Procurorii ,o rușine a societății

 2. Întreb numa, a fost dovedită corupția? Ce va mai place șaorma.
  S a dovedit oare că acest individ este corect?
  Din informații acesta dorea să facă un bloc cu vreo 45 apartamente in zona de case pe langa apa la Unirea dar cum acești mari investitori nu suporta sa fie respinși cred că li se cuvine orice
  Sper sa se cerceteze și cei vinovați să plătească.
  Mi-e scârbă de aroganță acestora .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.