Trei tineri din județul Mureș au căzut sâmbătă după-amiază în apele lacului Colibița, unul dintre ei fiind dat dispărut. Acesta este căutat de echipajele de salvare ale ISU Bistrița-Năsăud. Ceilalți doi au reușit să ajungă la mal, unul dintre aceștia suferind o hipotermie, din cauza temperaturii scăzute a apei. 

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului, cu un echipaj de pompieri cu barca, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipajul de terapie intensiva mobila intervin la Colibita unde o hidrobicicletă în care se aflau trei tineri cu vârste între 18 și 22 de ani s-a răsturnat pe lac. Unul din cei trei tineri a dispărut în lac, iar ceilalți doi au ieșit siguri din apă.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, unul din cei doi tineri ajunși la mal a prezentat hipotermie ( temperatura apei lacului este de aproximativ 5 grade Celsius) și a fost preluat de echipajul de prim ajutor SMURD. Tânărul este constient și stabil.

„Căutările tânărului căzut în apa continua și la lăsarea întunericului, echipajul cu barca executa căutări la suprafață iar scafandrii executa scufundări în perimetrul stabilit. 

Imediat după ce s-a dat alarma, un pompier aflat în timpul liber pe alta ambarcațiune a luat coordonatele exacte pentru a stabili un perimetru de căutare, in zona în care a căzut în apa tânărul”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

La locul incidentului sunt prezenți și poluțiștii.

„Din primele verificari efectuate, a reieșit faptul că cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 18-22 de ani, toți din Sânpaul, județul Mureș, ar fi ieșit cu o hidrobicicletă, pe lacul Colibița. La un moment dat, aceasta s-a răsturnat, iar cei trei au căzut în lac. Doi dintre tineri au ajuns la mal, iar cel de-al treilea, în vârstă de 22 de ani, a dispărut în apă, fiind căutat de către echipele de intervenție.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului și din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sunt la fața locului și acționează în sprijin, pentru găsirea tânărului”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.