Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, București și Vâlcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, au efectuat 5 percheziții domiciliare în București, Bistrița-Năsăud și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane, prin exploatare sexuală.

Astfel, miercuri, 25 mai, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și procurorii D.I.I.C.O.T., au descins la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, în care sunt efectuate cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, înscrisuri și documente cu valoare probatorie, 2.000 de lei, 2 plicuri care conțineau o substanță cristalină, susceptibilă a avea efect psihotrop și o bancnota rulată, cu urme de substanțe susceptibile a avea efect psihotrop.

De asemenea, 8 persoane au fost conduse la audieri”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

În urma audierilor, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, toți din București, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, cei 3 inculpați au recrutat în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției (prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate. Inculpații au folosit metoda sex-touring, transportând persoanele vătămate în municipiile Bistrița, Oradea, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Pitești, dar și în afara țării, respectiv în Olanda, Belgia și Germania, unde au fost obligate sa practice prostituția.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Constanța și Sibiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here