O firmă din Bistrița-Năsăud a rămas fără aproape 53 mc de lemn, după ce autovehiculul care transporta marfa a fost oprit și verificat de polițiștii din județul Mureș. Oamenii legii din județul vecin au confiscat întreaga cantitate de lemn, dar și ansamblul auto transportator. Totodată a fost întocmit și un dosar penal.

Potrivit IPJ Mureș, la data de 23 august 2023, în jurul orei 01.20, în baza unul apel la 112, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgu Mureș au oprit, pe strada Libertății din municipiu, un ansamblu auto care transporta material lemnos, posibil cu nereguli în ceea ce vizează documentele de însoțire a transportului.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, care au dispus indisponibilizarea ansamblului auto în vederea efectuării măsurătorilor specifice la sediul Ocolului Silvic Reghin.

Totodată, în cauză au fost sesizați reprezentanții I.S.C.T.R. Brașov pentru efectuarea măsurătorilor referitoare la greutatea ansamblului auto.

„În urma măsurătorilor a reieșit faptul că vehiculul oprit ar fi transportat o cantitate de 52,69 mc material lemnos, respectiv cu o diferență de 13,88 mc în plus față de cantitatea care ar fi fost înscrisă în avizul de însoțire.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46/2008 privind Codul silvic”, a transmis IPJ Mureș.

De asemenea, polițiștii au dispus indisponibilizarea în vederea confiscării a întregii cantități de material lemnos, respectiv 52,69 mc, precum și a ansamblului auto transportator.

Se pare că polițiștii au fost sesizați de activistul de mediu Daniel Bodnar, care a și scris despre acest subiect pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.