Un băiat de aproximativ 9 ani și-a pierdut viața sâmbătă seara, după ce a căzut în apa râului Târlișua și s-a înecat.

Mai multe echipaje de interventie din cadrul ISU Bistrița-Nasaud și IPJ Bistrița-Năsăud au efectuat sâmbătă seara o misiune de căutare a unui băiețel în vârstă de aproximativ 8-9 ani căzut în apa râului de pe raza localității Târlișua: echipajul de prim ajutor SMURD, un echipaj de pompieri cu accesorii specifice, echipajul de scafandrii de la Detașamentul de Pompieri Bistrița, dar și polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș.

Băiețelul a fost scos din apă de către un echipaj de pompieri, în stop cardio respirator, echipajul de paramedici a început aplicarea protocolului de resuscitare. În sprijin a fost direcționat la locul solicitării echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Băiețelul a fost găsit si scos din apa la aproximativ 4 minute după ajungerea echipajului de pompieri. 

Din păcate, după aproximativ 80 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul băiețelului nu a răspuns manevrelor aplicate, echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit sa ii declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Astăzi, 18 iunie, o tânără a sesizat prin 112 faptul că, pe raza localității Târlișua, un copil a căzut în valea râului Ilișua și s-a înecat.

Acesta a fost găsit și scos din apă, însă din nefericire, a decedat. Polițiștii au stabilit că este vorba despre un minor în vârsta de 8 ani, din Răcăteșu, comuna Târlișua. 

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc tragicul eveniment”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here