Ieri, 10 noiembrie, procurorii DIICOT și polițiștii din Craiova au făcut 23 de percheziții pentru destructurarea unei complexe rețele de trafic de persoane, de minori, cămătărie și trafic de droguri de mare risc.

Perchezițiile au avut loc în județele Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea. La sediul DIICOT Craiova vor fi audiate 18 persoane.

Liderul rețelei conduce din închisoare, potrivit presei, iar în rețeaua în cauză ar fi implicat și celebrul interlop Adrian Tâmplaru, alături de Alex Bodi. Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție).

După ce au ieșit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracțională au aderat alți 12 suspecți împreună cu care au recrutat și alte victime, le-au transportat și adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția), și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil, scrie Mediafax, citat de cancan.ro.

Conform DIICOT, victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme. De asemenea, unele dintre ele au fost vândute altor traficanți în scopul exploatării. O mare parte din sumele de bani obținute de către membrii grupării ajungeau la liderul interlop.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here