La invitația deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, mai mulți producători locali de produse agroalimentare și-au prezentat preparatele și tradițiile în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților.
„Am avut marea bucurie să fac cunoscute la București, cu ocazia Zilei Naționale a produselor agroalimentare românești, tradițiile culinare și cultura populară din Bistrița-Năsăud. Brânzeturile, preparatele tradiționale din carne, sarmalele, vinul și țuica de prune, de pere, de mere de la noi din județ au fost în centrul atenției în Parlamentul României”, a declarat deputatul Simionca.
La eveniment au participat Societatea cooperatistă Sangeorz Băi, Societatea cooperatistă Ținutul Năsăudului, Asociația crescătorilor de ovine și caprine Raiul Livezenilor și Crama Jelna.
„A fost una dintre cele mai reușite acțiuni de promovare a produselor tradiționale și a culturii populare ale județului nostru la care am participat. Tot respectul meu pentru poetul Grigore Guzu și pentru cei care i-au încântat astăzi pe colegii deputați cu mâncăruri și cu băuturi la baza cărora stau rețete transmise de la o generație la alta”, a conchis Ionuț Simionca.