Deși au prețuri mult sub cel al pieței libere, tinerii nu cumpără apartamentele și garsonierele Agenției Naționale pentru Locuințe, însă cei care şi-au depus dosare pentru apartamente construite prin ANL, din județ pot spera că anul acesta se vor muta în casă nouă.  Mulți preferă să plătească chiria lunară pentru aceste imobile. Din cele peste 900 de apartamente construite de ANL în județul Bistrița-Năsăud, doar 4 au fost vândute, restul sunt închiriate, însă în zona Subcetate au fost reluate lucrările al cele trei blocuri începute în 2009.

Potrivit legii, apartamentele construite prin agenția statului pot fi vândute de către chiriași în anumite condiții. Conform tarifelor stabilite la nivel național, prețul acestor locuințe este de 328 de euro pe metru pătrat.

Prin programul susținut de Agenția Națională pentru Locuințe în județul Bistrița-Năsăud au fost construite 916 apartamente și garsoniere destinate tinerilor. Acestea au fost amenajate în Bistrița, Beclean, Năsăud, Dumitra și Maieru.

În acest moment, prin programul finanțat de ANL se află în execuție alte 10 blocuri de locuințe, care sunt în diferite stadii de construire. Două dintre blocuri se află în municipiul Bistrița și câte unul în Beclean, Năsăud, Livezile, Lunca Ilvei, Feldru, Bistrița Bîrgăului, Prundu Bîrgăului și Lechința.

Pentru etapa a IV-a de realizare de blocuri ANL în Subcetate (5 blocuri cu 200 de apartamente) au fost prevăzute 70.000 de lei pentru proiectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.