Un bărbat din județul Timiș, cercetat pentru corupere sexuală a minorilor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, a fost reținut ieri, 11 mai, de polițiștii din Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în cadrul investigațiilor efectuate într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracțiunilor de corupere sexuală a minorilor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au identificat un bărbat de 33 de ani, din Remetea Mare, județul Timiș, bănuit de comiterea faptelor.

„În fapt, în luna ianuarie 2023, polițiștii de la Compartimentul Urmăriri s-au sesizat din oficiu, în urma depistării și discuțiilor avute cu o minoră plecată voluntar de acasă și care a fost găsită în scurt timp.

Din investigațiile efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul, sub anonimatul unui cont fals pe o rețea de socializare, ar fi inițiat conversații și i-ar fi trimis fotografii cu tentă sexuală minorei din Bistrița-Năsăud. Totodată, i-ar fi propus să se întâlnească pentru a întreține relații sexuale, însă minora nu le-a dat curs.

La data de 11 mai, Judecătoria Beclean a dispus efectuarea unei percheziții la locuința bărbatului din Timiș, bănuit de comiterea faptelor. Astfel, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au descins ieri la locuința bărbatului de 33 de ani, unde au descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor dispozitive informatice, respectiv laptop-uri, telefoane mobile, ambalaje de cartele, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma perchezițiilor și audierilor bărbatului, ieri, 11 mai, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind escortat și depus în Centrul de  Reținere si Arestare Preventivă al  I.P.J.  Bistrița-Năsăud. În cursul zilei de astăzi, 12 mai, acesta va fi prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările pentru documentarea întregii activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanei vinovată de comiterea faptelor.

Activitățile în cadrul dosarului penal întocmit s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale Timiș, Serviciului Criminalistic Timiș, Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș și al Postului de Poliție Comunal Remetea Mare. Totodată, suportul tehnic și de specialitate a fost asigurat de Brigada de Operațiuni Speciale Cluj și Biroul Județean de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.