Ție ce model de masă de birou ți se potrivește pentru acasă?

909

Ai visat să ai propriul birou la tine acasă în care să lucrezi ori de câte ori simți nevoia? Dorința ta se poate împlini cu ușurință dacă alegi o masă de birou potrivită. Alegerea unui astfel de obiect este condiționată de spațiul pe care îl ai disponibil în încăpere și de modul în care vrei ca acesta să se potrivească cu restul decorațiunilor. De asemenea, nu uita de sursa de lumină, care are rolul de a-ți îmbunătăți mediul de lucru. Pentru a îndeplini toate aceste criterii, iată câteva modele de birouri pe care le poți folosi eficient.

Masă de birou dreptunghiulară

Este cel mai întâlnit model de masă de birou, fiind extrem de potrivită pentru acasă datorită faptului că este un obiect foarte practic. Spre exemplu, acesta poate fi poziționat în lateral, lângă un perete în așa fel încât să nu iasă foarte mult în evidență. Din motive ergonomice, este indicat ca blatul mesei să aibă o dimensiune de 160×80 cm (Lxl), care să îți permită să amplasezi atât un calculator, cât și alte accesorii importante pentru birou. Cu siguranță vei avea nevoie de o imprimantă, un telefon sau bibliorafturi în care să îți organizezi eficient documentele. În privința cromaticii, încearcă să păstrezi aceeași linie în funcție de decorul camerei și orientează-te, dacă se poate, spre culori mai închise, care să reziste mai mult uzurii.

 

Masă de birou cu marginile rotunjite

Deși păstrează aceeași formă dreptunghiulară, această masă de birou cu marginile rotunjite este special creată pentru evitarea accidentelor pe care le pot suferi adulții, dar și copiii, fiind, de asemenea, extrem de practică. Modelul are avantajul de a putea fi amplasat oriunde în casă, chiar și în mijlocul unei camere, fără să incomodeze. Dimensiunile pot varia în funcție de spațiul disponibil și de preferințe.

 

Masă de birou trapezoidală

Dacă dispui de un spațiu mai mic în încăperea în care ți-ai propus să amplasezi o masă de birou, poți alege un model trapezoidal, care să îți permită așezarea în partea din spate, adică mai îngustă, a monitorului calculatorului sau a laptopului, iar în partea din față, mai lată, a tastaturii și a altor accesorii de birou. Este o masă de birou mai mică, destinată lucrului ocazional, motiv pentru care, de regulă, poate conține și rotile pentru a fi mutată cât mai ușor în orice altă încăpere în funcție de necesități.

 

Masă de birou pe colț

Dacă nu vrei ca biroul să îți ocupe prea mult spațiu dintr-o încăpere și preferi să îl amenajezi într-un colț, optează pentru o masă de birou pe colț discretă și extrem de elegantă. Spre deosebire de modelul clasic, acesta se deosebește prin faptul că are marginea din față ușor curbată și permite amplasarea obiectelor atât în partea din stânga, cât și în partea din dreapta. Astfel, vei putea să așezi un laptop, dosare, cărți, precum și alte articole specifice.

masa_birou_dreptunghiulara

Înainte de a alege o masă de birou ideală pentru activitățile tale de acasă, intră pe Favi.ro și alege-ți cele mai frumoase modele pe care să le integrezi perfect în decorul oricărei încăperi. De asemenea, nicio masă de birou nu poate fi completă fără un scaun de birou pe care îl poți alege cu ușurință de aici:

https://favi.ro/produse/categorie/scaune-de-birou

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here