Gazeta de Bistrița a avut dreptate în ceea ce îl privește pe omul de afaceri bistrițean Colomon Komlosi, pe care cei de la Agricover îl vor se pare terminat. Pe lângă Pandora Legend SRL, bistrițeanul a cerut intrarea în insolvență a încă două societăți. În respectivele dosare, instanța s-a pronunțat deja în ceea ce privește numirea administratorului judiciar, însă în nici un dosar nu i s-a aprobat administratorul judiciar provizoriu solicitat de debitor.

Zilele trecute arătam problemele cu care se confruntă omul de afaceri Colomon Komlosi, care desfășoară activități în sectorul zootehnic, respectiv o crescătorie de porci și produse alimentare.

În urmă cu doi ani a ajuns chiar să rivalizeze cu marile branduri de profil: Agroardeal și Agro-Invest, iar lucrurile păreau că merg bine. Numai că pentru a dezvolt o afacere de primă ligă, ai nevoie de bani, însă după criza economică băncile au fost și sunt reticente față de micii investitori. Și mai ales când cei mari își întind și aici tentaculele și iau ei linii de credit, bani pe care îi împrumută mai departe altora.

Drept urmare, în urmă cu vreo 5 ani, bistrițeanul Coloman Komlosi nu a văzut altă soluție și a apelat la serviciile de creditare ale Agricover Creditare IFN, una din subsidiarele Agricover Holding. După spusele sale, Colomon Komlosi a împrumutat de la Agricover IFN 618.000 de euro. În cinci ani bistrițeanul a reușit să plătească doar dobânzile și comisioanele, care ajung la circa 500.000 de euro. Numai că, între timp, problemele financiare s-au adâncit, iar anul trecut, Colomon Komlosi a solicitat de la Agricover consultanță pentru a ieși din impas. Agricover nu s-a opus, i-a promis că îi vor întinde o mână de ajutor și vor chema băncile la negociere pentru o linie de creditare, dar cu niște condiții: cedarea efectivelor de animale și a căilor de acces. Adică exact părțile esențiale din afacere. Când bistrițeanul s-a codit, patronul Agricover, Jabar Kanani, i-a transmis că îl împușcă. Deși Colomon Komlosi a luat amenințarea ca atare, nu era vorba despre o moarte fizică, ci o eliminare totală din lumea afacerilor din sectorul de profil.

CITR numită deja administrator într-un dosar. Urmează și al doilea

Dovadă stau și dosarele din instanță în care firmele controlate de Colomon Komlosi, trei la număr, au cerut intrarea în insolvență. În două, dintre acestea, cei de la Agricover sunt creditori, respectiv Pig Expres Solution SRL și Pandora Legend SRL, cu cei peste 600.000 de euro, astfel că în respectivele dosare ei au solicitat ca administrator judiciar să fie Casa de Insolvență Transilvania (CITR) din Cluj-Napoca. Iar într-unul din dosare a reușit. Este vorba despre dosarul în care Pig Expres Solution SRL a cerut intrarea în insolvență, în data de 31 ianuarie 2019. Primul termen a avut loc pe data 8 februarie, însă pronunțarea s-a amânat pe data de 11 februarie, când, într-un mod extrem de ciudat, instanța a admis cererea debitorului, de intrare în insolvență, însă a fixat administrator judiciar pe cei de la CITR Cluj-Napoca, cerut de unul dintre creditori, respectiv Agricover, deși suma pe care trebuie s-o recupereze această firmă este mai mică decât cea cumulată de ceilalți creditori care au solicitat, conform celor declarate pentru Gazeta de Bistrița de Colomon Komlosi, un alt administrator judiciar, la fel ca și societatea debitoare.

„Admite cererea formulată de debitorul SOCIETATEA PIG EXPRESS SOLUTIONS SRL, şi în consecinţă : În temeiul art. 45 alin. 1 lit. a raportat la art. 71 şi coroborat cu art. 38 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitorului SOCIETATEA PIG EXPRESS SOLUTIONS SRL.

În temeiul art. 45 alin. 1 lit. d raportat la art. 73 din Legea nr. 85/2014, Desemnează administrator judiciar provizoriu pe CITR FILIALA CLUJ SPRL, cu sediul în Cluj-Napoca, (…), care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuţie pe bază de decont.

În temeiul art. 71 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune administratorului judiciar să efectueze notificarea deschiderii procedurii debitoarei, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului, conform prevederilor art. 99 alin.3 coroborat cu art. 100 din actul normativ arătat.

În temeiul art. 76 din Legea nr. 85/2014, dispune administratorului judiciar provizoriu mai sus menţionat să procedeze la comunicarea imediată a deschiderii procedurii insolvenţei, Judecătoriei Bistriţa, în a cărei jurisdicţie se află sediul debitoarei, precum şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi. În temeiul art. 100 din Legea nr. 85/2014, fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor la data de 26.03.2019. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, înregistrarea la tribunal şi publicarea în BPI a tabelului preliminar al creanţelor la data de 15.04.2019. Fixează termenul pentru definitivarea tabelului de creanţe la data de 9.05.2019. Administratorul judiciar va stabili şi va notifica părţile cu privire la data, locul şi ora primei şedinţe a adunării creditorilor, cu respectarea cerinţelor prescrise de art. 100 alin. 1 lit. e din Legea 85/2014. Administratorul judiciar va convoca adunarea generală a asociaţilor,în termen de maximum 10 zile de la notificarea deschiderii procedurii, pentru desemnarea administratorului special, cu respectarea cerinţelor prescrise de art. 53 alin. 1 din Legea 85/2014. Administratorul judiciar va întocmi şi depune la dosar raportul prevăzut de art.58 alin.1 lit. a în termenul de 20 de zile prevăzut de art. 92 din Legea 85/2014, raportul prevăzut de art.58 alin.1 lit. b în termenul de 40 de zile prevăzut de art. 97 din Legea 85/2014, de la desemnarea sa, precum şi rapoartele lunare conform prevederilor art.59 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 85/2014. În temeiul art. 39 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, dispune deschiderea unui cont la o unitate bancară, din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii. În caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de administratorul judiciar provizoriu. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar. În temeiul art. 59 alin. 3 din Legea nr. 85/2014, fixează termen administrativ de control pentru examinarea stadiului procedurii la data de 31.05.2019. Executorie.

Cu drept de apel în termen în 07 zile de la comunicarea hotărârii, realizată prin publicarea acesteia în Buletinul procedurilor de insolvenţă. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune comunicarea de îndată a minutei administratorului judiciar provizoriu desemnat”, este decizia pronunțată, luni, 11 februarie, în dosarul de insolvență Pig Expres Solution.

Pandora Legend, tot în așteptare!Porcii mor de foame

Tot pe 31 ianuarie a fost depus și dosarul în care Pandora Legend SRL cere intrarea în insolvență, în acesta primul termen având loc pe data de 6 februarie, instanța amânând pronunțarea pentru data de 13 februarie. Aici este însă o mare problemă fiindcă pe această societate funcționează ferma de porci cu nu mai puțin de 9.000 de capete de animale care în prezent au rămas fără hrană, în condițiile în care conturile sunt blocate, așa cum Gazeta de Bistrița a arătat AICI.

Pentru a evita un adevărat dezastru, reprezentanții Pandora Legend SRL au înaintat instanței o solicitare de prorogare a termenului de judecată, în vederea deblocării conturilor firmei pentru a putea achiziționa hrana necesară animalelor și continuarea activității. Solicitarea nu a fost luată în seamă de instanța de judecată, astfel că termenul a rămas pentru data de 13 februarie.

Și în acest dosar, administratorii Pandora Legend au solicitat un anumit administrator judiciar, însă și de data aceasta Agricover îi vrea pe cei de la CITR. Și este foarte probabil ca balanța să fie înclinată în favoarea lor.

Disperarea omului de afaceri bistrițean este faptul că, majoritatea firmelor care au intrat pe mâna celor de la CITR au fost duse la o dispariție sigură, așa cum a arătat de altfel și Gazeta de Cluj în nenumărate rânduri, dar și Gazeta de Bistrița.

În cel de-al treilea dosar în care o a treia firmă a bistrițeanului care vrea intrarea în insolvență – Porchino SRL -, dosar depus tot pe data de 31 ianuarie 2019, lucrurile nu au decurs foarte diferit. Instanța a dispus încă de la primul termen care a avut loc pe data de 8 februarie, numirea unui alt administrator judiciar decât cel solicitat de debitor. Este vorba despre Carpat Insolv IPURL, cu cabinete în București, Cluj-Napoca, Deva și Timișoara.

3 COMENTARII

  1. Ar trebui :
    1/. absolut interzisae orice fel de ferma de animale, in intravilanul localitatilor, indiferent ca-s la tzara ori la oras cu atat mai mult ,
    2/. definita ca fiind „ferma „orice stabulatie cu mai unna sau mai multe animale ( porci, vite, ori… , iepuri… etc ) adica orice animal care produce dejectii poluante …
    3/. iar acestea sa nu poata fi „instalata „fara o autorizatie emisa de organele sanitar-veterinare si de mediu , cu acordul Politiei Nationale sau Locale , dupa verificarea in teren al conditiilor strict necesare evitarii poluarii mediului, solului si panzei freatice cu dejectiile acestora , precum si existentza acordul scris al vecinilor de pana la 200 de metri in jur ;
    4/. Fara autorizatia emisa de organele sanitar-veterinare, Politia Locala , mediu si Organele agricole, sa fie absolut interzisa orice stabulatie, indiferent ca se afla doar un singur animal sau mai multe acolo
    5/. detinerea fara autorizatie sa fie infractiune , nu constraventie, ptr ca amenzile nu si le platesc in veci si contzaranii continua sa faca tot ce le trece prin „capul ala pro.st si moc.icos „cu apucaturile lor de la tzara , prin care spurca natura, solul si subsolul precum si pe toti vecinii lor din zona ;
    6/. La poarta fiecarei astfel de „stabulatii „sa existe o tablitza ( ca la santierele de constructii ) cu denumirea stabulatiei, numele si nr de tel al medicului veterinar care monitorizeaza stabulatia si al celor de la mediu , pentru a putea fi sesizati de catre vecinii din zona, despre neregulile comise de catre detinatorii unor astfel de „stabulatii „de animale .
    PE CAND VOM VEDEA ASTFEL DE REGLEMENTARI ASA CUM EXISTA ELE IN Germania, Frantza, sau alte tari civilizate , ca ne spurca contz.ara.nii nostri veniti de la tzara la oras … si ne batjocoresc intr-o veselie si nimeni nu ia nici o masura .
    Ce ne mai miram de tot felul de boli si molime care explodeaza pur si simplu peste tot ? ? !!
    Cui ii trebuie astfel de animale, n-are decat sa-si cumpere terenuri in extravilanul localitatilor, asa cum prevede legea , la peste 2 doi Km departare de orice casa de locuit ori cale de comunicatie publica si bine-nteles cu respectarea conditiilor minime impuse de autoritatile de mai sus .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.