Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, săptămâna trecută, să amâne până pe 30 mai decizia de a întrerupe sau nu pedeapsa lui Jean Pădureanu, condamnat în 4 martie la 3 ani şi 4 luni de închisoare, în Dosarul Transferurilor. Jean Pădureanu a solicitat instanţei întreruperea pedepsei, şi ca urmare a fost suspus unor investigaţii medicale. Raportul medico-legal nu a fost finalizat în timp util, astfel că judecătorii au fost nevoiţi să amâne pronunţarea.

 

Dosarul Transferurilor, în care inculpat a fost şi Jean Pădureanu, a ajuns în instanţă în octombrie 2008, când procurorii au trimis în judecată opt inculpaţi, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate. După aproape şase ani de procese, pe 4 martie 2014, instanţa Curţii de Apel Bucureşti s-a pronunţat.

 

Bolile de care suferă sunt deosebit de grave

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa are 78 de ani şi o sănătate precară, însă aceste aspecte nu au contat pentru judecătorii Curţii de Apel Bucureşti când au pronunţat sentinţa de condamnare la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Imediat după pronunţarea sentinţei, Jean Pădureanu a fost încarcerat.

Recent avocaţii fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa au cerut instanţei întreruperea pedepsei din cauza stării sale de sănătate tot mai proastă pe zi ce trece. Închis la Jilava, Pădureanu nu poate suporta regimul de detenţie, iar situaţia lui medicală a ajuns în atenţia IML. Analizele complete au confirmat că Pădureanu are diabet într-o fază extrem de avansată, aproape de starea comatoasă, plus tulburări de memorie provocate de boala Alzheimer. În plus, el mai suferă de spondiloză şi are şi probleme cardiace. Şi asta se pare nu este tot, fiindcă recent medicii i-ar fi descoperit şi o tumoră a creierului, care i-ar cauza probleme şi mai grave. Ca urmare a acestor maladii, starea de sănătate a lui Jean Pădureanu nu poate fi controlată în sistemul penitenciar.

 

Condamnat alături de alţi grei ai fotbalului românesc

În Dosarul Transferurilor au fost inculpaţi şi ulterior condamnaţi, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, aceştia au semnat contracte de transfer ale unor jucători ai cluburilor pe care le conduceau însă au ascuns documentele reale înlocuindu-le cu altele false care conţineau alte sume de transfer mult mai mici decât cele reale. Astfel diferenţele de valoare însuşite au fost virate unor firme de tip SRL din Olanda, care aparţin unui avocat olandez. Potrivit procurorilor, din cauza acestor manevre, prejudiciul creat de cei 8 inculpaţi a fost de 1.485.071,5 dolari, adus bugetului de stat, jumătate de milion de dolari în dauna Federaţiei Române de Fotbal şi 10.969.690 dolari în dauna cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi şi Gloria Bistriţa.

Strict legat de Jean Pădureanu, la solicitarea lui Victor şi Ioan Becali, el a acceptat vânzarea drepturilor de transfer ale jucătorilor Ganea Ionel şi Sânmărtean Lucian în favoarea firmelor olandeze de tip SRL Phoenix şi Intermark. În acest mod, transferul lui Ganea Ionel, în valoare totală de 2.000.000 dolari a fost diminuat la suma de 600.000 dolari. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.