Un tânăr din Aninoasa a primit o sentință de 13 ani și 10 luni de închisoare vineri, de către o instanță a Tribunalului Hunedoara. Acesta a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de omor în urma unui accident în care a lovit cu mașina șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani în decembrie 2022. Unul dintre copii a decedat ulterior din cauza rănilor suferite. Compania la care era asigurat șoferul va trebui să achite despăgubiri morale și materiale victimelor și spitalelor în care acestea au fost îngrijite, sumele depășind 695.000 de euro, conform Agerpres.

Potrivit soluției pe scurt, publicată pe portalul instanțelor de judecată, tânărul, care avea 19 ani la momentul faptei, a fost găsit vinovat de omor, conducere sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului.

Sentința poate fi contestată în apel într-un termen de 10 zile de la comunicare.

Șase copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani au fost grav răniți în seara zilei de 21 decembrie 2022, pe o trecere de pietoni din municipiul Petroșani. Șoferul, în vârstă de 19 ani, din Aninoasa, ar fi condus sub influența alcoolului și fără permis, fugind apoi de la locul accidentului.

Trei dintre copiii accidentați au fost transportați ulterior la un spital din Timișoara, iar ceilalți au rămas internați la Spitalul de Urgență din Petroșani. Unul dintre copii, în vârstă de 11 ani, a decedat a doua zi, la Terapie Intensivă.

Șoferul a fost prins de polițiști în orașul Aninoasa, la scurt timp de la producerea accidentului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat urmărirea penală și l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, în martie 2023, pe autorul accidentului de circulație. Rechizitoriul și dosarul au fost trimise Tribunalului Hunedoara pentru soluționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.