Florina Cristina sau „Ina” cum îi spuneau prietenii și familia, tânăra de 33 de ani care a fost omorâtă cu cuțitul de soțul său provine dintr-o familie controversată. Mama și sora sa erau „matroane” cunoscute în oraș, condamnate pentru trafic de minori și proxenetism în formă continuată.

O tânără de 33 de ani și-a pierdut viața în propria casă, după ce cel care i-a fost alături aproape 10 ani a înfipt cuțitul în ea de nu mai puțin de 18 ori. Totul ar fi pornit de la o ceartă în cuplu, alimentată de geloziile bărbatului și de consumul de alcool. Bărbatul, se pare, o bănuia pe femeie că l-ar fi înșelat chiar cu un vecin.

Considerat cel calm din relație, lui Iulian i s-a rupt pur și simplu filmul și a început să își urmărească cu cuțitul prin casă soția, în casa de pe strada Axente Sever unde locuiau. În casă se aflau inclusiv copiii cuplului de 6 și 8 ani, care, se presupune, că au asistat la toată scena.

Femeia n-a avut nicio șansă, cele 18 lovituri de cuțit fiindu-i fatale. Când și-a dat seama că femeia a rămas fără suflare, bărbatul nu a sunat la 112, ci i-a fotografiat trupul întins pe podea și plin de sânge, a trimis poza unor apropiați, iar mai apoi a postat-o la story, pe Facebook.

Așa a și fost alertată poliția, de un cunoscut al bărbatului, care i-a văzut fotografia pe Facebook. Poliția a ajuns la fața locului aproape la o oră de la moartea femeii. În acest răstimp, bărbatul s-a autoagresat tot prin înjunghiere.

Riscă cel puțin un deceniu după gratii

Anchetatorii nu au precizat dacă această autoagresare a fost o tentativă de sinucidere sau pur și simplu a intenționat să mizeze pe cartea „autoapărării” și să susțină că între ei a fost o luptă. Această variantă nu prea stă în picioare, având în vedere faptul că bărbatul nici măcar nu a chemat ajutoare după crimă, ci a stat aproape o oră în casă cu cadavrul și i-a făcut și fotografii. Surse judiciare spun că acesta ar fi amenajat lângă trupul soției sale inclusiv un soi de altar, cu flori și lumânări.

În urma autoagresării, criminalul a ajuns la spital în aceeași zi, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale și a rămas internat, sub pază 4 zile. Mai apoi, bărbatul a fost audiat și reținut pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul de 34 de ani este cercetat pentru omor sub forma violenței în familie.

Potrivit Codului Penal, omorul se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi. În cazul „omorului sub forma violenței în familie”, pedepsele sunt mai aspre, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime.

Copiii cuplului vor rămâne la bunicii paterni. Se pare că printre primele persoane cărora bărbatul le-ar fi trimis fotografia cu trupul soției sale pline de sânge s-a numărat chiar tatăl său. Acesta nu a anunțat, însă autoritățile.

Mama și sora tinerei moarte, condamnate pentru proxenetism și trafic de minori

Tânăra omorâtă cu sânge rece de soț provine dintr-o familie controversată. Mama și sora sa au fost condamnate în primă instanță, de Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru trafic de minori, trafic de persoane în formă continuată și proxenetism în formă continuată.

Cele două au fost trimise în judecată în anul 2020, iar Tribunalul Bistrița-Năsăud a venit cu o soluție în prima lună din acest an. Huciu Gabriela Mariana a fost condamnată la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, iar fiica sa, Maria-Claudia Flore – la 6 ani și 6 luni de închisoare. Sentința a fost atacată, iar Curtea de Apel Cluj urmează să vină cu o soluție finală și definitivă chiar luna aceasta.

Totodată, instanța bistrițeană a dispus confiscarea sumei de 83.500 de lei de la Huciu Gabriela Mariana și de aproape 40.000 de lei de la fiica sa. Sumele, se presupune, că au fost obținute prin practicarea prostituției.

De asemenea, Tribunalul Bistrița-Năsăud a instituit un sechestru asupra unui apartament și asupra casei unde s-a petrecut crima. Cele două au de plătit și cheltuieli de judecată de 30.000 de lei. Instanța le interzice celor două să ia legătura câțiva ani buni cu părțile vătămate. În proces s-au constituit două femei părți civile și alte două persoane părți vătămate.

Faptele datează de prin 2018 spun procurorii. Folosindu-se de platforma Publi24.ro, cele două ofereau spre închiriere apartamente, în regim hotelier, femeilor interesate să practice prostituția. Printre femeile care au ajuns să practice prostituția pentru cele două s-a numărat și o minoră.

Pe lângă chiria zilnică percepută pentru că le punea la dispoziție locația pentru a-și desfășura activitatea, cele două le cereau tinerelor și parte din banii primiți de la clienți. Practic, acestea le asigurau fetelor clienți și percepeau o taxă pentru fiecare client trimis. Minora era instruită să spună că are peste 18 ani.

„Inculpatele le-au propus să primească clienți care sunau în urma anunțurilor inculpatelor de pe aceeași platformă, și să le plătească câte 50 de lei pentru fiecare client care va fi astfel racolat și cu care vor întreține relații sexuale contra cost, propunere cu care persoanele vătămate au fost de acord, deoarece așa exista posibilitatea racolării mai multor clienți, inculpatele având multe anunțuri promovate iar locația era deja cunoscută în mediul celor care cumpără asemenea servicii”, se arată în motivarea sentinței.

Mirosind potențialul „business-ului”, cele două au început să fie tot mai insistente și să le ceară tinerelor activitate mai intensă, pentru a percepe tot mai multe taxe. Insistențele erau însoțite, spun anchetatorii, de agresiune verbală.

„Acest comportament, manifestat prin insistențe și agresivitate verbală, împreună cu un control strict al activității acesteia, a fost resimțit în plan psihic de către minoră, după cum a arătat minora dar și BB, și s-a manifestat printr-o stare de temere a minorei față de inculpate. (…) Dar, acest lucru este surprins și de interceptările telefonice (…), din care rezultă temerea resimțită de minoră față de inculpata Flore Maria. Acționând în acest fel, inculpatele au pus presiune psihică pe minoră în sensul continuării activității în sensul dorit de inculpate, alterând libertatea de alegere a acesteia, lucru care reprezintă o formă de constrângere morală. Ele au abuzat de starea de vulnerabilitate în care se găsea minora și au exploatat-o sexual, în condițiile în care aceasta nu avea o altă alternativă decât să practice prostituția pentru a-și asigura subzistența, în condițiile impuse de inculpate. Astfel, au profitat de faptul că minora era provenită dintr-o familie dezorganizată, fără sprijin din partea familiei, fără locuință, fără venituri, fostă consumatoare de substanțe cu efect psihoactiv, aflată într-o stare completă de dependență față de un major”, se mai precizează în motivare.

Andreea Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.