Sute de polițiști în stradă, în minivacanța de Revelion! Au curs amenzile, iar 16 șoferi au fost lăsați fără permise

22

Aproape 350 de polițiști au fost la datorie pentru siguranța cetățenilor în minivacanța de Revelion. Oamenii legii au intervenit la peste 170 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au aplicat amenzi de aproape 60.000 lei și au suspendat 16 permise de conducere.

În perioada 31 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019, aproape 350 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Bistrița-Năsăud, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, având în vedere condițiile meteo din această perioadă, a fost suplimentat numărul echipajelor de polițiști care acționează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot județul.

Astfel, pe toate drumurile naționale și județene echipaje formate din polițiști de la Serviciul Rutier, dar și din cadrul din structurilor de poliție au monitorizat permanent traficul rutier, în trei schimburi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Totodată, pentru evitarea blocajelor, polițiștii rutieri au efectuat controale în trafic, pentru ca toate autovehiculele să fie echipate corespunzător.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 46.000 de lei. Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în această perioadă, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au intensificat acţiunile și au efectuat controale de specialitate, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. În urma acțiunilor și ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, în perioada menționată, polițiștii au intervenit la 171 de evenimente, dintre care 161 au fost sesizate prin SNUAU 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here