Conform datelor furnizate de Clean Recycle, în ultimele trei luni ale anului trecut, aproximativ 700 de companii din România au reușit să reducă emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu peste 29.000 de tone prin activitatea lor de reciclare a ambalajelor. Aceste companii au reușit să recicleze și să valorifice aproape 30.000 de tone de deșeuri, cum ar fi sticlă, plastic, PET, hârtie și carton, în cadrul programelor de gestionare a responsabilității de mediu.
În ultima perioadă, companiile din România au raportat autorităților de mediu că au introdus pe piață aproximativ 46.000 de tone de deșeuri de ambalaje, care ar fi generat emisii de CO2. Cu toate acestea, cel puțin 60% din această cantitate a fost reciclată, contribuind semnificativ la reducerea amprentei de carbon locale, scrie news.ro.
În anul 2021, România a înregistrat o cantitate de 79 de milioane de tone de emisii de carbon provenite din toate industriile, înregistrând o creștere de 5 milioane de tone față de anul 2020.
”În perioada septembrie – decembrie 2022, peste 700 de companii din România au reciclat şi au valorificat aproape 30.000 de tone de deşeuri, reducând astfel nivelul emisiilor de dioxid de carbon (CO2) cu peste 29.000 de tone, conform unei noi platforme de calcul CO2 recent lansată de Clean Recycle pe piaţa locală. Astfel, peste 700 de mari companii au introdus în perioada menţionată peste 46 de mii de tone de deşeuri de ambalaje generatoare de emisii de CO2. Conform obligaţiilor legale, o cantitate de peste 60% dintre acestea a fost reciclată şi valorificată, reducând astfel semnificativ nivelul amprentei de carbon în România. Metoda de calcul este inovatoare în sistemul de management al deşeurilor din România: în fiecare lună, pe masură ce reciclezi mai mult, contribui la reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă”, precizează compania.