Liderul Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a menționat luni la Palatul Victoria că APIA, organizația care se ocupă de gestionarea unor programe de miliarde, în special în zona IMM-urilor, se confruntă cu probleme legate de salarizare. De asemenea, el a discutat cu premierul problemele legate de blocarea angajărilor din sectorul justiției.

”I-am semnalat şi eu şi un alt coleg de mişcare sindicală problemele care sunt în salarizarea de la APIA, sunt probleme majore în salarizarea celor care se ocupă de gestionarea unor programe de miliarde, mă refer la cei din zona IMM-urilor, la domnul Cadariu, sunt câteva sute de salariaţi care gestioneează programe de miliarde şi care sunt plătiţi cu 2.400-2.600 de lei net pe lună, în timp ce răspunderea lor este de miliarde, toate acestea trebuie rezolvate”, a spus Dumitru Costin.

El a arătat că o problemă mare este şi în zona de justiţiei.

”Ca să nu mai vorbesc de blocarea angajărilor de pe zona Ministerului de Justiţie şi nu mă refer la zona de judecători, procurori, ci mă refer strict la zona de administrare a actului de justiţie, şi aici mă refer la grefieri, penitenciare unde ştiţi bine că de ani de zile se contabilizează peste un bilion de ore suplimentare efectuate de salariaţi şi este în plin proces de derulare în momentul de faţă o operaţiune de angajare. Sunt anunţuri de angajare, s-au prezentat dosare, sunt candidaţi care vor să ocupe posturi”, a arătat el.

Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă şi liderul PSD Marcel Ciolacu au discutat luni pe tema ordonanţei privind reducerea cheltuielilor bugetare, o variantă luată în calcul fiind ca interdicţia cumulului pensiei cu salariul să fie aplicată doar în cazul beneficiarilor de pensii speciale. Coaliţia se reuneşte luni după-amiază pentru noi discuţii pe acest subiect.

Citește și: Țeparul Tudor Cristian a cerut de după gratii revizuirea sentinței pronunțate în urmă cu 8 ani de Tribunalul BN! Instanța l-a trimis la plimbare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.