Apple
Apple

Potrivit procesului, Apple este acuzată că practicile sale anticoncurențiale nu se limitează doar la afacerile cu iPhone și Apple Watch, ci se extind și asupra reclamelor Apple, browserului, FaceTime și ofertelor de știri.

Departamentul de Justiție a emis un comunicat în care afirmă că Apple a decis să blocheze aplicațiile de mesagerie pe mai multe platforme, să limiteze compatibilitatea cu portofelele terților și ceasurile inteligente și să întrerupă programele non-App Store și serviciile de streaming în cloud, în încercarea de a atrage consumatorii să cumpere iPhone-uri.

Compania susține că respectarea reglementărilor implică costuri financiare semnificative, ar putea împiedica lansarea de noi produse sau servicii și ar putea afecta cererea clienților.

Procesul ar putea determina Apple să facă modificări în unele dintre cele mai profitabile afaceri ale sale, cum ar fi iPhone, care a generat vânzări de peste 200 de miliarde de dolari în 2023, Apple Watch, parte a diviziei de dispozitive purtabile în valoare de 40 de miliarde de dolari, și linia de servicii profitabile, care a înregistrat venituri de 85 de miliarde de dolari.

”Aşa cum se precizează în plângerea noastră, Apple are această putere pe piaţa smartphone-urilor. Dacă este lăsat necontestat, Apple va continua doar să-şi consolideze monopolul smartphone-urilor”, a spus procurorul general al SUA, Merrick Garland, într-o conferinţă de presă.

Compania se apără spunând că acest proces ameninţă cine sunt şi principiile care diferenţiază produsele Apple pe pieţe extrem de competitive.

”Acest proces ameninţă cine suntem şi principiile care diferenţiază produsele Apple pe pieţe extrem de competitive. Dacă reuşeşte, ne-ar împiedica capacitatea de a crea genul de tehnologie pe care oamenii o aşteaptă de la Apple, unde hardware-ul, software-ul şi serviciile se intersectează. Ar crea, de asemenea, un precedent periculos, dând puterea guvernului să aibă un cuvânt greu în proiectarea tehnologiei oamenilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple pentru CNBC.

Procesul a făcut ca acțiunile Apple să scadă cu până la 4,3% pe Wall Street, scrie News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.