Studiului de fezabilitate al noii piețe agroalimentare din Decebal este în lucru, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc. Investiția este estimată la 17,5 milioane lei, finanțare asigurată din bugetul local și dintr-un credit bancar contractat de municipalitate.

Potrivit primarului bistrițean, viitoarea piață agroalimentară va fi o alternativă locală la comerțul marilor retaileri.

„Am avut o ședință de lucru cu proiectantul noii piețe ce urmează să fie construită în Decebal, fiind prezentate cele mai importante puncte din studiul de fezabilitate.

În spațiul actualei piețe care va fi demolată, va fi ridicată o clădire modernă ce va constitui, practic, alternativa locală la comerțul marilor retaileri.

Complexul va fi prevăzut cu zone distincte pentru producătorii locali și comercianți, cu spații pentru vânzarea produselor de tip industrial și cu zone de refrigerare, congelare, depozitare. Proiectul include și amenajarea unei parcări generoase.

Finanțarea acestui obiectiv este asigurată din bugetul local și dintr-un împrumut deja accesat. Fiind vorba de o activitate aducătoare de venit, creditul se va plăti, practic, din chiriile percepute pentru utilizarea spațiilor din viitorul centru comercial”, a scris Ioan Turc, pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Alta distractie, alti bani. Încă din anul în 2012, pe vreme administratiei Ovidiu Cretu a fost întocmit şi aprobat de consilierii locali Planul Urbanistic Zonal „Amenajare şi modernizare Piaţa Agroalimentară Decebal”, documentaţie întocmită de Blom Romania, care a costat 12.000 lei.
    Conform documentaţiei, se prevedea realizarea unei clădiri cu destinaţia de parcaje auto cu regimul de înălţime P + 2E cu acces din strada Arţarilor care va avea două benzi de circulaţie. De asemenea, se va desfiinţa firul de cale ferată pentru a realiza o zonă pentru amplasarea unor spaţii comerciale provizorii sau parcare auto. În zona actualei pieţe de flori se va realiza o clădire cu regim de înălţime P+2E, la al cărui parter va funcţiona piaţa agroalimentară, în timp ce la etajul unu vor fi amplasate chioşcuri în care se vor vinde produse industrial, care acum funcţionează în Calea Moldovei, iar la etajul doi posibil să fie amenajate birouri.
    Proiectul de modernizare a Pieţei Decebal prevedea inclusiv realizarea unei clădiri cu regim de înălţime maxim P + 2 E în zona actualei pieţe de legume – fructe. La etajul doi al acestei clădiri se va amenaja şi o zonă de parking. Accesul la piaţă a fost conceput, de asemenea, într-un mod structurat cu scopul de a fluidiza traficul şi a uşura accesul în piaţă pentru aprovizionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.