Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au dezvoltat un proiect inovator, denumit „Inima Artificială Mavis”, care a fost distins cu Diploma de Excelență la Romanian Healthcare Awards 2023.

Centrul de Transfer Tehnologic MAVIS al UMF Iași se poate mândri acum cu o inovație medicală remarcabilă – o inimă artificială cu capacitatea de a funcționa fără întrerupere timp de 100 de ani. Proiectul a fost elaborat de 30 de studenți de la Facultatea de Bioinginerie Medicală și de la Facultatea de Medicină, sub îndrumarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic MAVIS, specializat în managementul îmbătrânirii sănătoase.

Într-un moment de glorie pentru echipa de cercetători studenți, proiectul „Inima Artificială Mavis” a fost distins cu Diploma de Excelență la secțiunea „Inovația Medicală a Anului” în cadrul Romanian Healthcare Awards 2023 (RHA). Acest eveniment, desfășurat în decembrie, a adunat o competiție internațională acordând recunoaștere excelenței și inovației în domeniul sănătății.

Inima artificială reprezintă un proiect care transcendă granițele inovației medicale

Cu potențialul să funcționeze neîntrerupt timp de 100 de ani, aceasta deschide noi orizonturi în domeniul transplantului de organe și tratamentelor cardiace.

Proiectul a fost, de asemenea, recunoscut la nivel internațional la competiția „Heart Hackathon” din Statele Unite, unde a fost distins cu premiul pentru „cea mai avansată inimă artificială”. Această recunoaștere a confirmat valoarea și relevanța proiectului în contextul cercetărilor medicale globale, scrie stiridiaspora.ro.

Pentru a susține dezvoltarea proiectului MAVIS, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a alocat 6,5 milioane de lei, evidențiind angajamentul serios față de inovația medicală și dezvoltarea cercetării în domeniul sănătății, conform 360medical.ro.

Proiectul „Inima Artificială Mavis” nu doar demonstrează capacitățile tehnologice avansate ale studenților și cercetătorilor de la UMF Iași, ci și deschide calea pentru o nouă eră în medicina cardiovasculară. Efortul și dedicarea echipei au fost recunoscute și premiate la nivel național și internațional, consolidând poziția UMF Iași ca un centru de excelență în cercetarea medicală și tehnologică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.