Fost prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal Bistrița-Năsăud și actual prefect al județului, Stelian Dolha intră în cursa pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Numele său drept candidat a fost validat de Biroul Politic Național al PNL.

E vorba despre o propunere a Biroului Politic Național și o validare a propunerii, candidatura urmând să fie finalizată în momentul în care îmi depun efectiv actele ca și candidat din partea PNL. E o decizia a PNL, a premierului Ludovic Orban. Recunosc că am avut aceste discuții cu premierul României și că aceasta a fost soluția finală: Stelian Dolha situat mai bine în sondaje pe Consiliul Județean”, a spus Stelian Dolha în emisiunea Actual Info de la Info Bistrița.

Sursa citată a mai afirmat că o astfel de decizie a fost luată în baza unor sondaje efectuate atât de organizația locală, cât și de cea națională.

Au fost mai multe sondaje care s-au făcut, câteva la nivel național. Eu mă bucur că în urma sondajelor Stelian Dolha e în continuare cel mai bine poziționat pe Consiliul Județean din partea Partidului Național Liberal. Eu nu m-am ascuns niciodată că am fost membru al PNL, am făcut politica liberală timp de 20 de ani în județul Bistrița-Năsăud și în România. Cred că va trebui să ne asumăm pe față. Cu alte cuvinte, prefecții trebuie să fie asumați politic”, a mai adăugat Stelian Dolha.

Actual prefect al județului Bistrița-Năsăud, Dolha a anunțat că va renunța la această funcție pentru a intra în bătălia electorală din toamna acestui an.

”O să renunț la calitatea de prefect prin demisie, asta urmțnd să fie în termen legal pentru depunerea canidaturii la Consiliul Județean din partea PNL. Până atunci o să îmi văd de activitatea de prefect fără imixtiune. O să pregătesc și un raport de activitate pe toată această perioadă cât am fost prefect al județului Bistrița-Năsăud, pe care vreau să îl prezint și, într-un timp optim, ca să fie lucrurile foarte clare, o să intru în această candidatură”, a completat candidatul PNL pentru președinția CJ Bistrița-Năsăud.

Întrebat dacă s-a gândit și la lista de consilieri cu care va merge la aceste alegeri, Stelian Dolha a adăugat: ”Aș discuta de o prospețime a acestei liste, mi-aș dori asta. Credd că PNL o să vină cu formule noi, vii, care o să fie credibile. Cred că asta așteaptă electoratul de la noi și cred că asta trebui să se întâmple. Nu am discutat dacă pe listă se vor regăsi și actualii consilieri județeni. Nu că e prematur, e chiar târziu, dar eu spun că e timp, e timp să facem și politică”.

Contracandidatul lui Stelian Dolha la președinția CJ Bistrița-Năsăud este chiar actualul președinte al instituției – Emil Radu Moldovan (PSD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here