Cea de-a 33-a editie a Târgului de Turism al României a reunit oferta de produse și servicii turistice și accesorii de vacanță din partea a 260 de firme participante, din 15 țări.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a subliniat în deschiderea Târgul de Turism al României din 12 martie, importanța strategică a domeniului pentru dezvoltarea economiei românești, potențialul turistic al țării oferind oportunități importante inclusiv pentru atragerea investițiilor străine.

„Camera de Comerț și Industrie a României, în calitate de gazdă, susține necesitatea implementării unor măsuri menite să susțină sectorul turistic și creșterea acestuia, în vederea dezvoltării durabile a acestui domeniu ce poate și trebuie să genereze mai mult profit pentru economia românească”, a spus Mihai Daraban.

Și Victor Ponta a transmis un mesaj de sprijin al turismului.

„Menționez reducerea TVA-ului la 9% pentru zona de alimentație, în cazul căreia cred că se va putea realiza extinderea pentru tot ceea ce ține de turism, și voucher-ele de vacanță pentru care am făcut deja primul pas și sper ca, în cel mai scurt timp, împreună cu Ministerul de Finanțe, să realizăm și această inițiativă. Sunt convins că 2015, cu aceste două instrumente, va fi cel mai bun an pentru turismul românesc, pe care l-am avut din 1989 încoace”, a declarat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.