România și celelalte state membre NATO își pregătesc sistemele sanitare în caz de război. Într-un interviu exclusiv pentru Digi24, Raed Arafat spune că pregătirea pentru o astfel de situație este obligatorie. Țara noastră își face stocuri și pentru detecție nucleară. Ce înseamnă aceste pregătiri pentru sistemul de urgenţă, a explicat Raed Arafat pentru Digi24.

„Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienți, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniți, vor ajunge la un moment în spitalele civile. Nicio țară n-are spitale militare cu toate specialitățile care să acopere nevoia militarilor. Așa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniți, militari sau civili”, a spus Raed Arafat.

„Mai este de lucrat pe sistem, mai este de lucrat pe partea de capacități, mai este de lucrat pe partea de capacități de terapie intensivă, mai este de lucrat pe partea de capacități chirurgicale. Este mult de lucrat și aici. Să știți că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din țările membre NATO pentru a face față unei eventuale situații de conflict”, a mai afirmat șeful DSU.

Citește ce a mai spus Raed Arafat, AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.