Socrii lui Cătălin Cherecheș, fostul primar al municipiului Baia Mare, au fost condamnați la închisoare cu suspendare, de Tribunalul Mureș, pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Sentința nu este definitivă.

Potrivit soluției pe scurt de pe portalul instanțelor, inculpata G.C. (Gliga Claudia) este condamnată la 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, conform art. 290 alin. (1) din Codul Penal și art. 6 din Legea nr. 78/2000. Executarea pedepsei este suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani, timp în care inculpata trebuie să respecte anumite condiții stabilite de instanță, inclusiv munca neremunerată în folosul comunității pentru 120 de zile.

Totodată acesteia i se interzice exercitarea unor drepturi civile și ocuparea unor funcții publice pentru o perioadă de 3 ani.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea sumei de 50.000 de euro, reprezentând beneficiul infracțiunii, dar și obligarea la plata de cheltuieli judiciare în cuantum de 4.200 lei.

Inculpatul G.D.P. (Gliga Dorin Petru) este condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de dare de mită, pe o durată de supraveghere de 3 ani, timp în care acesta trebuie să respecte condițiile impuse de instanță, inclusiv efectuarea de muncă în folosul comunității timp de 100 de zile.

Totodată are interdicții similare privind exercitarea unor drepturi și ocuparea funcțiilor publice pentru o perioadă de 2 ani

De asemenea, obligat să plătească cheltuieli judiciare în cuantum de 1200 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.