SNPPC a deschis luni o acţiune în instanţă pentru suspendarea O.m.a.i nr. 269/2009 (Dosar nr. 11468/2/2009 la Curtea de Apel Bucureşti), până la judecarea pe fond (Dosar nr. 11467/2/2009).

Acţiunea SNPPC vine după ce a epuizat variantele de negociere a problemei legate de numărul de zile libere fără plată care a fost impus, fără nicio analiză, personalului M.A.I.

 

Potrivit comunicatului de presă remis redacţiei Gazeta de Bistriţa, SNPPC  mai face cunoscut şi faptul că până acum a considerat drept serioase diferitele asigurări de reglementare a situaţiei,  primite de la nivelurile superioare ale ierarhiei M.A.I.
"SNPPC anunţă că s-a detaşat de orice alte noi promisiuni ale şefilor din minister şi consideră că până acum ei au încercat doar să ”tragă de timp„ pentru a îndeplini cerinţele guvernanţilor de rezolvare a dificultăţilor economice prin sacrificii ale bugetarilor", se mai precizează în document.

Printre argumentele pe care SNPPC le va aduce în instanţă în favoarea cererii sale, chiar dacă unele dintre ele vor constitui şi dezvăluiri neplăcute despre modul în care sunt respectate drepturile poliţiştilor şi ale personalului contractual din M.A.I, se numără: interpretarea dată de Consiliul Superior al Magistraturii privind aplicarea abuzivă a Legii nr. 329/2009 pe timpul integral de muncă al lunii noiembrie, aşa cum forţează situaţia Ministerul Finanţelor Publice; aplicarea, în spiritul neretroactiv al legii, a măsurilor de diminuare a drepturilor din alte instituţii bugetare (doar 3+3 zile, la Ministerul Educaţiei şi, chiar 2+3 zile, la Ministerul Justiţiei etc.); deşi conducerea M.A.I. s-a arătat de acord cu solicitarea SNPPC de recalculare a zilelor libere fără plată şi a recunoscut, în scris, interpretarea juridică pe care C.S.M. a făcut-o articolului 10 din Legea nr. 329/2009,  drept "soluţie viabilă şi suficient de fundamentată",  nu a modificat şi nici măcar nu a pus în discuţie O.m.a.i. 269/2009.  

"Materialul pregătit de către SNPPC cuprinde numeroase alte argumente importante, chiar dacă sunt total neconvenabile pentru anumite structuri şi persoane.
Important, pentru membrii SNPPC, este acum să refuze de a fi încărcaţi cu mai mult de 2 zile libere fără plată
 Astfel, personalul trebuie:
-să vină la muncă şi să urmărească a fi trecuţi ”prezent„.
– să urmărească atent ca atunci când sunt păstraţi la lucru (din lipsă de personal!) să fie trecuţi, de asemenea, „prezent”, chiar dacă au fost chemaţi din zilele libere fără plată
",
se mai precizează în comunicatul SNPPC.

 

Liana Mureşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.