Magistrații Judecătoriei Beclean s-au alăturat judecătorilor și procurorilor care protestează împotriva OUG 7/2019, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Aceștia anunță că, până pe data de 1 martie vor soluționa doar cauzele urgente.

Judecătoria Beclean a anunțat pe portatul secțiunea dedicată pe portalul instanțelor de judecată faptul că magistrații acestei instanțe au decis ca, în perioada 26.02.2019 – 1.03.2019 să soluționeze doar cauzele urgente de natură penală sau civilă, celelalte cauze fiind amânate. Decizia luată de judecătorii de la Beclean este modul lor de protest față de modul în care a fost adoptată OUG 7/2019.

La aceeași formă de protest recurg și procurorii DIICOT, conform unui comunicat al Parchetului Antimafia, dat publicității luni. Potrivit sursei citate,  în perioada 26.02.2019-08.03.2019, între orele 08.00-12.00, activitatea DIICOT va fi suspendată, iar în acest interval de timp vor fi soluționate doar urgențele, respectiv cauzele cu arestați sau alte situații operative ce nu suporta amânare. 

Nu se știe cum acționează cei doi procurori DIICOT din Bistrița-Năsăud. Procurorul șef al Biroului Teritorial, Ciprian Sârb, nu a dorit să dea nicio declarație în acest sens, acesta nedorind să confirme dacă și la nivel de Bistrița-Năsăud se va apela la această formă de protest.

5 COMENTARII

 1. Organele de forta publica a statului nu au voie sa organizeze actiuni de protest , mai exact procurorii , judecatorii , militarii din serviciile speciale, armata sau jandarmerie … etc si problemele salariale ori de organizarea si executarea muncii, se rezolva intern, pe scara iararhica… .
  De ce nu se sesizeaza nimeni sa-i intrebe ce si cum… precum fac si domniile lor fata de publicul „çivil ” ( ? ) , de ce nu exista nici un procuror cu ” sesizarea din oficiu ” sa-i ia la „intrebari sucite” … sau la procurori nu se aplica asta ?

  • Draga ” Tudorele ” citeste mai atent ce am scris . ” Organele de forta publica a statului nu au voie sa organizeze actiuni de protest „… N-am pomenit de nici o ” greva „… ( care si aia-i o forma de protest , fara sa fie cazul de fata ) . Te-ai ” prins „… nu !?

 2. Poate ne arata insarcinatul cu realtiile publice , unde ( prin ce lege ) li se da dreptul la proteste stradale la adresa guvernarii , sindicale ori de alta natura .

 3. Pai daca procurorii, care dupa mine constituie ” forta publica suprema ” in stat ( ptr ca ei au libertatea politico-jridica sa aresteze oricand, pe oricine si ptr orice si sa te bage dupa gratii indiferent ca exista sau nu probe certe … ) ies in strada si se manifesta ( chiar in stil ” mucles ” ) … inseamna ca ceva-i ” putred ” rau in tzara asta !
  Ce ar fi sa faca greve si actiuni de protest si armata, SRI-ul… si/sau jandarmeria… si toti ceilalti care au ” pusca-n mana ” … nu doar … ” mandatele de arestare ” (si care au salarii pe un sfert din cat iau procurorii ) … sa nu mai faca nimic… doar sa stea cu pancardele agatzate de gat … ( chiar daca tot in stil… ” mucles ” ) ?!
  Maaa… rau am ajuns ! Nu stiam ca procurorii au voie prin lege sa faca mitinguri, marsuri, revolte sau alte acte actiuni de protest ( si neautorizata pe de alta parte ) .
  Da ma rog… in tzara ” lucrului bine facut „… ” deindata a la Johannis ” … si dupa cat se vede, orice se poate si este permis .
  Nu stiu daca vom ajunge vreodata sa putem schimba Constitutia si sa devenim o ” tzara parlamentara exclusiv „… si unde perioada mandatului pentru guverne sa fie egala cu cea pentru prezidentie , unde presedintele tzarii sa fie ales de parlament , dupa optiunea celor care constituie majoritatea politica si unde sa fie exclus ” statul paralel „…
  Ma… io nu-s fan PSD_ALDE , dar tare am impresia ca astia cam au dreptate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.