Sursa foto: Cronica Romana


Potrivit Agerpres, marți, Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza un protest în fața Camerei Deputaților, la care se vor alătura membri de sindicat din întreaga țară, reprezentanți ai Confederației Sindicale Naționale Meridian și ai unor asociații profesionale și patronale din domeniu.

Principalele revendicări ale protestatarilor sunt: exceptarea administrării pădurilor proprietate publică de la aplicarea guvernanţei corporative, precum şi menţinerea activităţilor economice în cadrul structurilor actuale de administrare a pădurilor.

„Guvernul României a iniţiat, la sfârşitul lunii decembrie 2022, fără consultarea partenerilor sociali şi, extrem important, fără o evaluare a impactului socio-economic, a impactului financiar şi impactului juridic un Proiect de lege pentru modificarea şi completarea O.U.G 109 din 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu scopul declarat de a răspunde recomandărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, la care România doreşte să acceadă, dar şi angajamentelor asumate, în acest caz, total neinspirat, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin acest proiect de act normativ aprobat de Guvern, transmis apoi Senatului României pentru adoptare în procedură de urgenţă, se dă o lovitură decisivă majorităţii regiilor autonome ale statului, forţând desfiinţarea acestora şi reorganizarea prin divizarea activităţilor de serviciu public de activităţile comerciale”, susţin reprezentanţii sindicali.

Citește și: Consilierul local din Rodna, Cornelia Boldiș, a câștigat procesul cu ANI! C.A. Cluj: Nu se confirmă existența conflictului de interese

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.