Ionuț Simionca, secretarul general al Partidului Mișcarea Populară, critică politicile guvernamentale în domeniul turismului și acuză actuala Putere că falimentează deliberat acest sector.

„Fake news-ul cu Elon Musk nu poate ascunde falimentul politicilor guvernului în turism. Înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut  cu 40%.

După ce spiritele s-au calmat în urma infirmării prezenței lui Elon Musk la petrecerea organizată de Halloween la Castelul Bran, e momentul să analizăm la rece evoluțiile legate de turismul românesc.

Potrivit INS, avem o cădere dramatică a turismului faţă de acum trei ani:  înnoptările cetăţenilor străini în structurile de cazare turistică din România au scăzut cu 40% în primele 8 luni din 2022 față de perioada similară din 2019  cazările românilor sunt mai mici cu 16 % în aceeași perioadă de referință. Asta înseamnă afaceri închise, deci mai puțini bani la buget și concedieri masive.

Fake news-ul cu Elon Musk a fost clar stimulat de actuala Putere politică pentru a pune perdea de fum să nu se vadă incendiul (social şi economic) din spatele său. Este genul de temă parazită atât de dragă partidelor din Guvern, care, atunci când dau de greu (lipsa bugetului, decizii privind energia, pensiile şi salariile), aruncă o astfel de nadă presei pe o temă tabloidală”, a scris Ionuț Simionca, pe pagina sa de Facebook.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.