Sursa foto: G4media

Silvicultorii anunţă un protest în faţa sediului Guvernului, în 16 noiembrie, fiind nemulţumiţi de noua lege a pensiilor. Ei reclamă abrogarea posibilităţii de încadrare a anumitor locuri de muncă din silvicultură la condiţii speciale de muncă, fapt ce făcea posibilă reducerea vârstei de pensionare cu un an la fiecare cinci ani lucraţi în condiţii speciale, anunță News.ro.

Federaţia Sindicatelor Silva transmis luni, printr-un comunicat de presă, că împreună cu Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, cu susţinerea Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, organizează în 16 noiembrie, între orele 10.00 – 13.00, în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului României, un miting de protest faţă de Proiectul Legii privind sistemul public de pensii şi a Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

Federaţia Sindicatelor Silva a mai precizat că” silvicultorii din România îşi exprimă profunda indignare şi nemulţumire cu privire la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, adoptată de Guvernul României în şedinţa din data de 9.11.2023, de a fi abrogat, fără absolut nicio justificare, aşa cum reiese din Expunerea de motive a proiectului de lege, art. 20 din OUG 59/2000 Statutul personalului silvic, modificat şi completat prin Legea nr. 234/2019”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.