Administratorul unei firme, care pe timpul sezonului cald a deținut autorizație pentru funcționarea unei terase pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, a fost amendat din cauză că, după demontarea respectivei terase, nu a adus terenul în starea inițială, fapt ce a condus la rănirea unui biciclist și distrugerea băii de ulei a unui autoturism.

Desființarea unei terase provizorii, indiferent dacă este amplasată în zona pietonală sau în alte locații, presupune prin obligațiile impuse de Autorizația de ocupare temporară a domeniului public, aducerea de către administratorul societății a terenului respectiv a trotuarelor unde aceasta a fost amplasată, la starea inițială, la expirarea perioadei de funcționare, a transmis Poliția Locală Bistrița.

„Cazul pe care îl prezentăm, în speranța ca pe viitor să nu se mai repete este al unei terase amplasate în zona pietonală căreia i-a expirat perioada de funcționare iar administratorul acesteia a omis aducerea terenului la starea inițială.

Au rămas, după ridicarea terasei, doi suporți din țeavă metalică, cu înălțimea de aproximativ 30 cm, ieșiți din pavaj, precum și cabluri de conectare la rețeaua electrică, fapt ce a condus, se pare, ieri seară (n. r. – miercuri) la accidentarea unui biciclist iar azi (n. r. – joi) la distrugerea băii de ulei a unui autoturism.

Administratorul a fost somat marți, 07 noiembrie, să aducă terenul la starea inițială în maxim 48 de ore, dar s-a conformat doar după trei procese verbale de constatare a contravenției în sumă totală de – 1.350 lei – întocmite de colegii de la Disciplina în Construcții și Control Comercial”, mai arată polițiștii locali pe pagina de Facebook a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.