Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a prezentat marți seara o soluție de compromis pentru a pune capăt grevei generale din cadrul Poștei Române: un nou contract colectiv de muncă care prevede o creștere medie a salariilor cuprinsă între 350 și 370 de lei în două etape, începând cu 1 iulie și 1 septembrie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Digitalizării printr-o filmare realizată cu telefonul și postată pe Facebook, fiind ulterior retrasă. Ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, a explicat că acest nou contract colectiv de muncă reprezintă o soluție de compromis obținută după numeroase ore de negocieri.

„Pentru a încheia acest subiect, am stabilit clar drepturile fiecărui angajat și am convenit asupra unei creșteri salariale care se apropie de ceea ce a solicitat sindicatul, cu o medie între 350 și 370 de lei net în două tranșe, începând cu 1 iulie și respectiv 1 septembrie. Mai departe, mâine dimineață, la prima oră, acest contract colectiv de muncă va fi înregistrat la ITM, iar astfel conflictul de muncă va fi considerat încheiat, iar activitatea companiei va fi reluată”, a declarat ministrul Digitalizării.

El a menționat că o comisie formată din reprezentanți ai Sindicatului Lucrătorilor Poștali și ai conducerii Poștei va stabili algoritmul de creștere salarială pentru cei 21.500 de angajați.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că a discutat cu ministrul PSD al Digitalizării, Bogdan Ivan, și cu directorul general al Poștei, Valentin Ștefan (PNL), cerându-le să rezolve problema cât mai rapid posibil.

„În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a afirmat Ciolacu marți.

Greva generală de două zile la Poștă a fost declanșată luni în București și în mai multe județe, sindicatul susținând că din iulie, 18.000 din cei peste 21.000 de angajați vor avea salariul minim pe economie și cerând o creștere de 400 de lei net a salariilor și a sporului de loialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.