Proiectul de lege care dă din nou liber vânzării terenurilor agricole către străini a fost adoptat în mod tacit de către Senatul României, prima Cameră parlamentară sesizată. Actul normativ inițiat de către aleși din PNL, USR și UDMR prevede eliminarea condițiilor prin care cumpărătorii de teren trebuie să facă dovada că au rezidență stabilă în România și că desfășoară activități agricole, așa cum prevedea Legea 175/2020.

Proiectul de lege al actualei puteri a fost aspru criticat de fermieri care au cerut menținerea condițiilor suplimentare pentru străinii care cumpără teren agricol în România. Inclusiv printr-o scrisoare deschisă, organizațiile de agricultori au semnalat că forma propusă pentru modificarea legislației actuale nu face decât să dea din nou liber speculei cu terenuri, în defavoarea fermierilor români!


Legea 175/2020 a fost dezbătută timp de doi ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră. Legea a fost făcută pentru fermierii români, dar actuala putere o modifică tocmai în defavoarea românilor!

Mai multe: aici și aici.

Foto

1 COMENTARIU

  1. Normal. Doar a mai ramas ceva de vanzare din terenurile agricole ale tarii. Daca treci prin Sudul si Vestul Romaniei aproape totul este vandut la straini. In urma cu zeci de ani, cand Petre Roman a spus ” Nu ne vindem tara ” toata lumea facea misto de el. Nu ca PSD era mai bun dar uite ca cei care au guvernat de 10 ani incoace au pus umarul la vanzarea tarii. Din ” Granarul Europei ” am ajuns sa cumparam mancare de proasta calitate din Occident… Asta este Romania 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.