”Nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre PSD și actuala guvernare”, spune senatorul PSD Ioan Deneș, care completează că formațiunea politică din care face parte este alături de oameni, în vreme ce ”actuala guvernare este alături de marile corporații”.

Potrivit senatorului, guvernarea PSD a amânat liberalizarea pieței de energie ca să pregătească mai întâi măsurile de protecție pentru consumatorii vulnerabili.

Ei, dimpotrivă, dau voie companiilor să crească facturile la energie, înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil. Noi am introdus taxa pe cifra de afaceri a marilor corporații ca să generăm resurse pentru protejarea consumatorilor. Ei au anulat taxa pe cifra de afaceri ca să îngrașe profitul marilor corporații”, spune Ioan Deneș.

Parlamentarul completează că, în opinia sa, PSD susține mediul de afaceri, astfel încât firmele să se dezvolte și să genereze prosperitate pentru țară.

”Este însă profund greșit să iei măsuri care cresc profitul companiilor în detrimentul oamenilor, mai ales a celor mai săraci dintre români!”, a adăugat Deneș.

Declarația senatorului bistrițean vine în contextul liberalizării, de la 1 ianuarie 2021, a pieței de energie electrică, lucru care a generat o serie isterie în rândul consumatorilor casnici, care au format cozi la sediile furnizorilor de energie electrică de frică să nu plătească facturi mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here