Capii IPJ BN Ioan Ovidiu Muresan, Leon Closca si Roberto Hasnas vor sta inca 30 de zile in arest, a decis magistratul Ioana Nora Boiciuc de la Tribunalul Cluj. Astfel, judecatorii clujeni au acceptat cererea procurorilor DNA de a-i tine inca 30 de zile pe sefii politiei bistritene. Acestia sunt acuzati de numeroase fapte de coruptie. 

 

 

Mai citeste si:

 

Closca ramane in arest. Sinucigasul Muresan si compania afla maine

Mureşan, Hasnăş şi Cloşcă, turnaţi de subordonaţi

Ce spun procurorii DNA:

 

MUREȘAN IOAN OVIDIU, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (14 acte materiale)
HASNĂŞ ROBERTO EMIL, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (48 acte materiale)
CLOȘCĂ LEON ANTON, şeful Poliţiei oraşului Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunilor de :
– abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată (24 de acte materiale)
– efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,

Inculpaților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309, urmând a fi prezentați, la data de 25 noiembrie 2014, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Detalii privind starea de fapt descrisă în ordonanţele de reţinere întocmite de procurori urmează a fi date publicităţii într-o comunicare ulterioară, în cursul zilei.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.