Pentru fiecare dintre noi, CV-ul este obligatoriu atunci când ne depunem candidatura pentru angajare, acesta fiind un act firesc, de minimă decență. Din nefericire, acest lucru nu prea pare să fie valabil pentru unii politicieni sau funcționari publici care sunt plătiți din banii noștri.

Pentru a fi integru și competent trebuie să ai o dovadă că știi ce trebuie să faci în funcția pe care o ocupi. Este de la sine înțeles că prin afișarea CV-ului se poate afla foarte ușor dacă persoana în cauză are pregătirea necesară, sau doar a aruncat niște date fictive, de umplutură.

La Primăria Bistrița, pe lângă domnul primar Ioan Turc, care nu a binevoit încă să-și publice CV-ul, o avem și pe secretara primăriei, Floare Gaftone, care mai nou își ține CV-ul sub cheie, departe de ochii lumii. Gazeta de Bistrița a intrat în posesia acestui document și vă prezintă o scurtă analiză a educației și experienței secretarei care se află pe acest post de mai bine de 20 de ani.

Începem cu parcursul ei academic, care ridică mai multe semne de întrebare. La secțiunea „educație și formare”, Floare Gaftone a menționat, pentru început, că a încheiat un curs de perfecționare la Poliția Comunitară, organizat de INA Cluj-Napoca și Primăria municipiului Bistrița, curs pe care l-a terminat și a primit titlul de „lector” în 2007. Ce ne-a atras atenția este faptul că  nu a specificat liceul absolvit de dânsa. 

Mergem mai departe și aflăm că Floare Gaftone a mai urmat un curs, acum de îngrijitor la domiciliu între iulie și septembrie 2005, obținând din nou calitatea de lector. La secțiunea „Cursuri”, Floare Gaftone nu a omis să treacă anul când a parcurs acești pași în dezvoltarea ei profesională. Se pare că ultimul curs pe care l-a făcut a fost managementul calității în administrația publică în 2007.

Dar lucrurile devin cu adevărat interesante atunci când ne uităm la studiile universitare ale doamnei Gaftone. 

Ea a declarat în CV că a urmat timp de cinci ani studiile la Facultatea de Drept a Universităţii „Mihail Kogălniceanu” din Iași, fără a specifica exact anii pe care i-a petrecut pe “băncile” facultății. Trebuie să amintim tuturor că universitatea a fost înființată în 1995, dar a fost acreditată abia în 2005, iar în 2014 a fost desființată. Mai mult, în același an, și Institutul Teologic Romano-Catolic din București, Universitatea Financiar-Bancară din Bucureşti și Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara au intrat în lichidare.

CV ultrasecret! A fost scos de pe site-ul Primăriei

Floare Gaftone se mai laudă în CV că a urmat și Studii Academice Postuniversitare de Administrație Publică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) București pentru o perioadă de 2.5 ani. Din nou, nu găsim anii exacți în care s-a bucurat de această formare. Ne întrebăm cum de nu-și poate aminti perioada exactă în care secretara a urmat cursurile respective.

Pe lângă studiile de licență, Floare Gaftone și-a mai creionat în CV masterul „Spațiul Public European”, tot la SNSPA din București, menționând că a făcut doi ani, dar și aici, surprize, surprize, lipsesc datele clare cu perioada când a studiat la master.

Aceste lipsuri din CV-ul secretarei generale a Primăriei Bistrița o pun într-o situație delicată, în condițiile în care lipsește categoric transparența pe care o trâmbițează de atâția ani când are ocazia. Cât de adecvată este pregătirea doamnei Floare Gaftone  pentru funcția pe care o deține, dacă nu a avut curajul să treacă în CV-ul ei date elementare, cum ar fi anii de studiu pe la facultăți și mai mult decât atât, documentul pe site-ul Primăriei?

Lăsăm deoparte studiile și ne axăm, acum, pe experiența profesională. Primii pași în administrația publică i-a făcut între 1991-1995, Floare Gaftone fiind un simplu funcționar public la Primăria Municipiului Vatra Dornei. Curiozitate: aici a știut să-și treacă anii fără nicio problemă?!

Din 1995 și până în 2002, Floare Gaftone a fost secretar al municipiului Vatra Dornei, iar din 2002 și până în prezent ocupă un loc cald, în calitate de secretar general al municipiului Bistrița.

Un lucru pe care l-am descoperit și ne-a amuzat teribil, în timp ce analizam CV-ul Floarei Gaftone a fost la secțiunea competențe și aptitudini de utilizare a calculatorului, ea fiind o „specialistă” cu permis european de conducere a calculatorului (ECDL-START). Evident, nici aici nu există data când a obținut acel permis european. Mai mult, la competențe și abilități sociale, Floare Gaftone a trecut că a fost vicepreședinte fondator la Clubul „Lions Bistrița” și membru în „Clubul Amazoanelor (luptă împotriva cancerului de sân).

Să nu credeți că Floare Gaftone s-a oprit doar la cursuri la care a participat în calitate de „lector”. La secțiunea competențe și aptitudini organizatorice, ea a trecut că a fost redactor-șef la Publicația „Primăria Bistrița.” Mai mult, a coordonat grupul de lucru social din cadrul Agendei Locale 21 și a mai „lovit” un curs privind urmărirea și menținerea sistemului de management al calității. Nu cred că ar reprezenta o noutate să menționăm faptul că nu a scris anii în care a fost redactor-șef la publicație. Vorbitoare de limba franceză (la nivel “bine”), Floare Gaftone mai este membru în comitetul director-corpul secretarilor de municipii, membru în asociația națională a centrului de informare pentru cetățeni și secretar în comisia de coeziune socială din cadrul Asociației municipiilor din România (AMR).

Să nu uităm că o așa muncă asiduă vine și cu recompense bănești. Mai exact, anul trecut, secretara Floare Gaftone a trecut în declarația de avere că a încasat aproape 100.000 de lei ca secretar la Primăria Municipiului Bistrița. Totodată, Floare Gaftone a trecut și voucherele de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

De asemenea, Floare Gaftone deține împreună cu soțul ei, în Vatra Dornei, acolo unde și-a început cariera în administrația publică, un teren agricol de 2.000 de mp. De asemenea, tot în Vatra Dornei deține o casă de vacanță, de 130 mp, construită în 2001. Totodată, ea mai deține în Bistrița un teren agricol de 652 mp, dar și o casă de 170 mp.

4 COMENTARII

  1. În sfârșit, cineva aduce la lumină, adevărata față a doamnei!
    Tobă de carte…!😁😅
    Cu un liceu industrial …și cu o facultate…vai mama lor…!
    Nu ne mai mirăm de un așa comportament!

  2. Cum naiba vin alții vai de mama lor de nu știu de pe unde,….., fara studii, fara pregătire adecvată,……de prin Moldova și ne conduc,……oare aici la Bistrița nu a fost niciunul capabil să ocupe această funcție ?????, oricum sper că la finalul anchetei să ajungă la pușcărie, alaturi de Malaicu& Co

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.