Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în data de 14 decembrie 2015 a fost adoptat de către Comisia Europeană Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/2334 de deschidere a depozitării private pentru carnea de porc şi de stabilire în avans a cuantumului ajutorului.

Regulamentul stabileşte tipurile de produse eligibile, perioadele de depozitare, garanţiile aferente cererilor de sprijin precum şi cuantumul ajutorului pentru fiecare categorie de produs.

Perioada de depunere a cererilor este deschisă începând cu data de 04.01.2016.

Condiţiile generale de derulare a măsurilor de depozitare privată sunt stabilite prin Regulamentul (CE) NR. 826/2008 al Comisiei din 20 august 2008 de stabilire a normelor comune de acordare a ajutorului pentru depozitarea privat a anumitor produse agricole, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe site-ul oficial al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, secţiunea „Măsuri de Piaţă”, sub secţiunea „Carne” poate fi consultat materialul Aspecte generale privind derularea măsurii de depozitare carne de porc”.

Pentru precizări suplimentare, beneficiarii pot contacta APIA la adresa de e-mail zootehnie.apia@apia.org.ro sau la numărul de telefon: 021.200.50.26.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.